Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING SCHEVENINGEN – DE TREFFERS

Aankomend weekend reist De Treffers af naar badplaats Scheveningen om het hier op te nemen tegen de plaatselijke SVV. Eerder dit seizoen won de ploeg van trainer Jan de Jonge op eigen bodem met 1-0 van Scheveningen door een doelpunt van Coen Maertzdorf. Ons rood-zwarte vlaggenschip is koploper van een groep middenmoters en kan wellicht weer de sprong maken naar de subtop. De gastheren daarentegen doen het minder. Zij staan vijftiende op de ranglijst met achttien punten en deze plaats zal aan het eind van de competitie leiden tot het spelen van nacompetitie. Het gat met een veilige plek en rechtstreeks degradatie is beide vier punten. Drukt De Treffers Scheveningen verder in de zorgen?

Slechte serie Scheveningen

De verwachting is dat de bespelers van sportpark Houtrust meer dan beneden dan naar boven zullen kijken. Scheveningen verkeert momenteel namelijk in een erg slechte vorm. ‘De Schollekoppen’ zijn de enige die van alle ploegen in de Tweede Divisie in de laatste vier wedstrijden geen enkel punt wisten te behalen. In deze serie kwam Scheveningen in de laatste twee wedstrijden ook nog eens niet tot scoren. Hierdoor scoorde de net zoals De Treffers honderdjarige vereniging dit seizoen in meer wedstrijden niet dan wel in de Tweede Divisie. Elf van de twintig wedstrijden leverden geen doelpunt op voor Scheveningen

Eerste (doel)punt in Scheveningen?

De mindere vorm van de manschappen van trainer John Blok lijkt voor De Treffers een ideaal moment om de slechte staat van dienst op bezoek bij Scheveningen op te poetsen. De rood-zwarten speelden weliswaar pas één keer in de kustplaats maar deze wedstrijd ging met duidelijke cijfers (3-0) verloren. Eveneens gunstig voor De Treffers is dat twee van de doelpuntenmakers aan de kant van Scheveningen in deze wedstrijd niet meer uitkomen voor de groen-witten. Leroy Resodihardjo stopte met voetballen en Kevin Gomez Nieto maakte afgelopen zomer de overstap naar Quick Boys. De derde doelpuntenmaker van toen, Jari de Jong, speelt nog wel voor Scheveningen en hij wist afgelopen zaterdag wederom te scoren. Helaas voor hem en zijn ploeg deed hij dat wel in het verkeerde doel. De Jong bepaalde de einduitslag van de uitwedstrijd bij GVVV op 4-0.

Hoop gevestigd op Boy van de Beek

Om met een goed resultaat Scheveningen te verlaten is het voor de rood-zwarten te hopen dat Boy van de Beek in goede vorm steekt. In de drie wedstrijden die De Treffers speelde tegen Scheveningen was Van de Beek namelijk betrokken bij vier van de vijf goals die gescoord werden. Al deze vier doelpunten vielen in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Scheveningen vorig seizoen. Onze aanvallende middenvelder scoorde, gaf een assist en zag een rebound van zijn vrije trap binnen gewerkt worden. Daarnaast werd een pass van Van de Beek nog licht getoucheerd alvorens deze bij Sjoerd Ars terecht kwam en hij kon scoren. Bij Scheveningen is het oppassen voor Rowdy van der Putten. Hij is topscorer met vijf doelpunten.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Nick Tunnissen. Dit seizoen leidde hij al acht keer eerder een wedstrijd in de Tweede Divisie en hierin deelde hij negentien gele kaarten uit.

Wint De Treffers voor het eerst bij Scheveningen? Tot zaterdag!