Samen met De Treffers

Nieuws

DE TREFFERS MOET OPNIEUW GENOEGEN NEMEN MET GELIJKSPEL

In en tegen Scheveningen behaalde De Treffers opnieuw slechts één punt. Moesten de roodwitten (de zwarte broek was ingeruild voor een witte) daarmee tevreden zijn? Ja en nee. Ja, omdat Scheveningen een unieke kans op een wellicht beslissende 2-1 een kwartier voor tijd vanaf de penaltystip liet liggen. Nee, omdat over het algemeen de betere mogelijkheden toch aan Groesbeekse zijde lagen. SVV Scheveningen – De Treffers : 1-1.

In de tiende minuut had Sirvania bijna succes met een kopbal uit een vrije trap van wie anders dan Boy van de Beek. Doelman Wesley Zonneveld stond echter op de goede plek. Hetzelfde gold, toen Hoffman op doel mikte op aangeven van Gino van den Berg. Die het even later ook zelf probeerde. Pas na ruim een kwartier deed ook de thuisclub van zich gelden. Het schot van Koorndijk kon met enige moeite worden verwerkt door Treffersgoalie Niels Kornelis. Vervolgens gebeurde er een hele tijd vrij weinig. Totdat Scheveningen in de 37e minuut toch redelijk eenvoudig op voorsprong kwam. Randje buitenspel kreeg Rowdy van der Putten de bal van achteruit om die vervolgens op fraaie wijze in de touwen te deponeren. Rog had de voorsprong voor rust nog kunnen verdubbelen. Niels Kornelis liet zijn inzet los, maar de bal kon tijdig worden weggewerkt. Binnen een kwartier in de tweede helft trokken de Groesbekers de stand weer gelijk. Op een langzamerhand toch wel zeer geijkte wijze. Uit de hoekschop van Boy van de Beek kopte Lowie van Zundert zijn twaalfde doelpunt van dit seizoen achter doelman Zonneveld. Hoffman had vervolgens in de 65e minuut een strafschop verdiend, toen hij met de bal aan de voet omver werd getrokken door een Scheveninger. Scheidsrechter Tunnissen weigerde bij deze overduidelijke overtreding de bal op de stip te leggen. Dat deed hij tien minuten later wel, toen Rowdy van der Putten zich theatraal liet vallen. Jari de Jong benutte dit buitenkansje in tweede instantie, zo dacht hij. Zijn eerste inzet belandde op de lat en de terugspringende bal werd vervolgens door hem in de touwen gekopt. Maar dat telt niet, omdat er geen andere speler tussentijds aan het leder had gezeten. Vermeldenswaard is dan nog, dat Gino van den Berg in de slotfase een rode kaart kreeg voorgetoverd, omdat hij Nwankwo onderuit schoffelde. Maar daarmee was het duel dan ook afgelopen.