Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing sc Heerenveen – De Treffers

Aanstaande donderdag 16 december neemt De Treffers het in de tweede ronde van de KNVB beker op tegen Eredivisionist sc Heerenveen. Om 21:00 uur gaat de bal rollen in het Abe Lenstra stadion. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN! Het zal allesbehalve een makkelijke opgave worden, maar tijdens de eerste speeldag van deze bekerronde maakten amateurclubs Gemert en Spakenburg het al een profclub lastig. Excelsior Maassluis won zelfs van FC Emmen. Kunnen de rood-zwarten stunten in de allerlaatste wedstrijd van de tweede ronde tegen de nummer 9 van de Eredivisie?

Vorige rondes

De Treffers won in de vorige ronde na het nemen van strafschoppen van Rijnsburgse Boys. Na 120 zinderende minuten stond het 2-2 en na een spannende penalty serie trokken de rood-zwarten aan het langste eind. In de ronde voorafgaand aan de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys speelde De Treffers tegen derdedivisionist Odin’59. Door een goal van Bram Zwanen in de allerlaatste minuut kon toen ternauwernood een verlenging worden afgewend. Sportclub Heerenveen speelde in de vorige ronde tegen AFC. De Amsterdammers kwamen op voorsprong, maar dankzij twee doelpunten in het laatste kwartier blameerde de Eredivisionist zich niet. Toch is de vorige ronde van sc Heerenveen ook een sprekend voorbeeld van het feit dat een bekerwedstrijd een aparte aangelegenheid is en een stunt altijd op de loer ligt.

Statistieken

Trainer François Gesthuizen vertelde al na de oefenwedstrijd van De Treffers tegen Gemert dat zijn ploeg zijn huid zo duur mogelijk wilt verkopen in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen. Met een defensievere instelling dan in competitiewedstrijden zal die missie volbracht moeten worden. De defensie van De Treffers is op koploper Katwijk na het minst gepasseerd in de competitie en dit zal vertrouwen moeten geven voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen. Bovendien behoort sc Heerenveen tot de minst scorende ploegen in de Eredivisie. De Friezen scoorden achttien keer in zestien wedstrijden. Ondanks het geringe aantal doelpunten staat sc Heerenveen keurig in het linker rijtje en is de ploeg zelfs al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Recent werd PSV in eigen huis nog op 1-1 gehouden. Sowieso is sc Heerenveen al sinds jaar en dag een stabiele factor in de Eredivisie. Vanaf het seizoen 1993/1994 spelen de Friezen onafgebroken op het hoogste niveau. In twintig van deze 28 seizoenen eindigde sc Heerenveen in het linkerrijtje.

Blikvangers

De bepalende spelers bij sc Heerenveen zijn al enkele seizoenen lang Henk en Joey Veerman. Aanvaller Henk Veerman had even een uitstapje van twee seizoenen naar het Duitse Sankt Pauli. Sinds zijn terugkeer naar sc Heerenveen in de zomer van 2020 is hij basisspeler en topscorer. In zijn eerste vier seizoenen bij sc Heerenveen scoorde Veerman ook al geregeld, maar toen was hij vaker invaller. Vorig seizoen scoorde Henk Veerman veertien keer in de Eredivisie en momenteel staat de teller op vijf goals. In de wedstrijd tegen AFC nam hij ook één goal voor zijn rekening. Joey Veerman scoorde dit seizoen drie keer en staat daarmee tweede op de topscorerslijst. Vorig seizoen was dit ook al het geval, toen hij met zeven goals eindigde.

Zoals bekend mag er helaas geen publiek aanwezig zijn. Via ESPN is de wedstrijd zoals al eerder vermeld wel te volgen.