Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers buigt pas in slotfase

Het bekeravontuur zit er op voor De Treffers. Tegen eredivisieclub Heerenveen hielden de Groesbekers 75 minuten lang knap stand, maar onder steeds grotere druk werd het verzet uiteindelijk toch gebroken, al was daar wel de medewerking van scheidsrechter Nagtegaal voor nodig. Heerenveen – De Treffers: 2-0.

Voorafgaand aan het duel was er sprake van een spectaculaire lichtshow onder het toeziend oog van Riemer v/d Velde en Foppe de Haan, de twee Heerenveen-iconen in een verder nagenoeg leeg Abe Lenstrastadion. In de wedstrijd zelf was er met name in de tweede helft sprake van een andere show, die van Treffersdoelman Niels Kornelis.

In de eerste minuut al hadden de roodzwarten voor sensatie kunnen zorgen. De hakbal van Jordy Thomassen uit een hoekschop was echter te zacht om Heerenveendoelman Mous te verontrusten. Het eerste wapenfeit van de Friezen was afkomstig van de voet van oud-Feijenoorder Sven van Beek. Zijn schot ging naast. Zoals verwacht was het balbezit voor Heerenveen, maar tot kansen leidde dat niet. De Treffers hield het achter goed dicht. Sterker nog, na een half uur spelen moest doelman Mous alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen, toen Tjeu Langeveld een sterke actie afrondde met een vinnig schot op doel. Daarna kwamen de Groesbekers steeds minder vaak op de helft van de tegenstander en kon de Kornelis-show beginnen. In de 36e minuut redde hij knap op een schot van Halilovic, hetzelfde deed hij op een inzet van Van Ewijk en hij had het geluk aan zijn zijde, toen Al Hajj op aangeven van Van Ewijk naast schoot. De rust kwam met een voor De Treffers zeer verdienstelijke 0-0 stand.

In de tweede helft werd de druk van Heerenveen allengs groter. Niels Kornelis bleek echter onklopbaar op inzetten van Henk Veerman en invaller Siem de Jong. Tussendoor ging nog een kopbal van de weer hard werkende Teije ten Den voorlangs. De Treffersveste leek stand te gaan houden, maar werd in de 74e minuut dan toch open gebroken. Daarvoor was wel nodig, dat scheidsrechter Nagtegaal van grotere afstand een vlagsignaal van zijn grensrechter voor een vrije trap negeerde en Heerenveen de voortzetting gunde. Siem de Jong liep vrij en tikte de  bal vrij eenvoudig binnen.  Een kleine tien minuten later had de eveneens ingevallen Musaba de score kunnen, nee moeten verdubbelen, maar twee meter voor open doel slaagde hij er in de bal toch over de lat te werken. Drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam die 2-0 er toch. Joey Veerman mocht na ogenschijnlijk hands van Musaba het tweede doelpunt maken. Dat Musaba in de extra tijd nog een keer de paal raakte, was goed voor de statistieken. Het bekersprookje is uit, maar De Treffers kon met opgeheven hoofd het Abe Lenstrastadion verlaten.

De foto is afkomstig van sc Heerenveen.