Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – De Treffers

De Treffers speelt op woensdag 5 oktober een uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. ‘De uien’ behaalden tien punten uit de eerste acht wedstrijden en staan daarmee aan de onderkant van de middenmoot. Vorig seizoen eindigde de ploeg van Henk Wisman nog als vierde en wonnen de geel-zwarten zelfs twee keer van kampioen Katwijk. In de eerste acht wedstrijden lukte het Rijnsburgse Boys echter nog niet om wederom bovenin de ranglijst een woordje mee te spreken. 

Vorm

Afgelopen zaterdag schoot Rijnsburgse Boys de frustratie van de slechte competitiestart aan diggelen. De Rijnsburgers wonnen namelijk met 1-6 op bezoek bij HHC Hardenberg. Na drie opeenvolgende nederlagen was een overwinning hard nodig voor Rijnsburgse Boys. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen HHC Hardenberg leverde enkel wedstrijden tegen de nummer 18 (OFC), 17 (IJsselmeervogels) en 14 (Scheveningen) punten op. Waar Rijnsburgse Boys wellicht de vorm te pakken heeft, is De Treffers nu drie wedstrijden zonder overwinning. Na een fantastische start met vijftien punten uit vijf wedstrijden leverde de volgende drie wedstrijden tegen Katwijk, Koninklijke HFC en Jong Sparta slechts één puntje op. Jammer genoeg kon de ploeg van Leeroy Echteld met name weinig inbrengen tegen Jong Sparta. Snel vergeten en op naar Rijnsburg met de vele overige goede wedstrijden in gedachten!

Rijnsburgse Boys

Alle elf spelers die vorig seizoen bij Rijnsburgse Boys de meeste speelminuten maakten zijn de club trouw gebleven. Zo ook Dani van der Moot. Vorig seizoen werd hij topscorer met twaalf doelpunten. Afgelopen zaterdag vestigde hij zich ook weer aan kop van het topscorersklassement van het lopende seizoen van Rijnsburgse Boys. In slechts drie minuten wist hij drie keer te scoren tegen HHC Hardenberg en daarmee kwam zijn seizoenstotaal op vijf. Hoewel Rijnsburgse Boys iedere basisspeler zijn contract zag verlengen stelde trainer Henk Wisman dit seizoen toch al geregeld andere spelers op. Enkele nieuwelingen die al enkele basisplaatsen bemachtigden zijn verdedigers Daan Walraven en Rob Overvliet en middenvelder Jordy Hilterman. De eerste twee kwamen over van regiogenoten Ter Leede en Noordwijk en met laatstgenoemnde kwam er nog een behoorlijk gelouterde Tweede Divisie speler over van Koninklijke HFC. 

Eerdere resultaten

In totaal speelden De Treffers en Rijnsburgse Boys tien keer tegen elkaar. De rood-zwarten wonnen vier keer en de Rijnsburgers zes keer. Het werd nog nooit gelijk. Alhoewel, na afloop van 120 minuten bekervoetbal op eigen veld tegen Rijnsburgse Boys stond er vorig seizoen een gelijke stand op het bord, maar toen nam De Treffers de strafschoppen beter. Op het eigen sportpark Middelmors heeft De Treffers het tot dusverre lastig. Alle vier de edities werden jammer genoeg verloren. Tijd om daar verandering in te brengen!