Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING QUICK BOYS – DE TREFFERS

Na de midweekse 1-0 bekeroverwinning van De Treffers op Blauw-Geel’38 staat aanstaande zaterdag om 15:00 uur alweer de volgende competitiewedstrijd op het programma. Op sportpark Nieuw Zuid zullen de rood-zwarten de strijd aangaan met Quick Boys die dit seizoen voor het eerst sinds negen jaar weer uitkomen op het hoogste amateurniveau. De terugkeer op het hoogste niveau betekent ook dat de Katwijkse derby weer terug is en dat is allesbehalve geruisloos verlopen. Afgelopen week stond de derby tussen Quick Boys en Katwijk in zowel competitie- als bekerverband op het programma.

Quick Boys aast op revanche

Menig Quick Boys supporter zal een hele tijd hebben uitgekeken naar de dubbele clash met de grote rivaal Katwijk binnen vier dagen. In beide wedstrijden wonnen de blauw-witten echter niet en dus zal er lang niet zo worden teruggekeken als er vooruitgekeken is op deze wedstrijden. In de competitie werd een 0-0 gelijkspel behaald op bezoek bij Katwijk en dat was meer dan verdiend. Het goede gevoel over deze wedstrijd was enkele dagen later waarschijnlijk alweer verdwenen. In de KNVB beker ging Quick Boys op eigen veld na verlenging met 3-2 onderuit en deze nederlaag zal bij de meeste blauw-witten nog wel even in het achterhoofd zitten. Het lijkt dan ook een vanzelfsprekendheid dat Quick Boys in de eerste thuiswedstrijd na de verloren derby op revanche aast.

Memorabele wedstrijden

Niet alleen het feit dat de laatste thuiswedstrijd verloren ging van de grote rivaal Katwijk zal voor een tot op het bot gemotiveerd Quick Boys zorgen. In 1991 stonden Quick Boys en De Treffers tegenover elkaar met als inzet het algeheel landskampioenschap bij de amateurs. Op sportpark Zuid wonnen de rood-zwarten met liefst 5-1 en op bezoek bij Quick Boys werd er met 4-3 gewonnen. De Treffers ontnam de blauw-witten uit Katwijk de eerste kans om zich tot beste van Nederland te kronen en dat zal wellicht nog voor wat extra sentiment zorgen.

Wie klimt op de ranglijst?

Wanneer er gekeken wordt naar de huidige stand op de ranglijst dan zullen zowel De Treffers als Quick Boys vol voor de overwinning gaan. De ploeg van trainer Jan de Jonge staat na een ongeslagen serie van drie wedstrijden op de achtste plaats. Een saillant detail is dat de voltallige top zes van de competitie dit weekend tegen elkaar in actie komt. Bij een overwinning van de rood-zwarten maakt De Treffers daarom waarschijnlijk een behoorlijke sprong op de ranglijst. Quick Boys staat op de dertiende plaats met vijf punten uit vijf wedstrijden. Zij zullen graag de onderste regionen verlaten en hebben hier ook een overwinning voor nodig.

Topschutter Bekooij

Met Tommy Bekooij haalde Quick Boys afgelopen zomer een gerenommeerd topschutter in de Tweede Divisie terug naar sportpark Nieuw Zuid. Bekooij speelde eerder al 3 seizoenen in het blauw-wit van de Katwijkers en maakte in 2015 de overstap naar VVSB. Voor de Noordwijkerhouters scoorde hij in 98 wedstrijden in de Tweede Divisie 47 keer en tevens werd hij topscorer van het eerste Tweede Divisie seizoen.  Op dit moment is Bekooij ook bij Quick Boys de topscorer, hij scoorde inmiddels drie keer. Van alle tegenstanders in de Tweede Divisie stond Bekooij in competitieverband het vaakst tegenover De Treffers, in acht ontmoetingen vond hij vier keer het net.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Jaafar Aafouallah. Dit seizoen stond er tot nog toe één wedstrijd in de zondagse Derde Divisie en één wedstrijd in de KNVB beker onder zijn leiding. In deze twee wedstrijden deelde Aafouallah in totaal vier gele kaarten uit.

Wint De Treffers ook zijn derde wedstrijd tegen Quick Boys? Tot zaterdag!