Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING BLAUW-GEEL’38 – DE TREFFERS

Aanstaande woensdagavond reist De Treffers af naar Veghel om het hier in de tweede voorronde van de KNVB beker op te nemen tegen de zondagse derdedivisionist Blauw Geel’38. De rood-zwarten zijn als tweededivisionist direct geplaatst voor deze ronde en het overleven van één voorronde volstaat dus om deel te nemen aan het hoofdtoernooi. Blauw-Geel’38 stroomde in de eerste kwalificatieronde in en rekende hierin met 2-1 af van eersteklasser Sliedrecht. Een mooi vooruitzicht is dat de winnaar in de volgende ronde eredivisionist FC Twente thuis mag ontvangen en beide ploegen zullen er dan ook op gebrand zijn om te winnen.

Eerste ontmoeting

De bekerwedstrijd tussen De Treffers en Blauw-Geel’38 wordt de eerste ontmoeting tussen beide ploegen. De blauw-gelen kwamen tot de eeuwwisseling voornamelijk uit in de vierde en derde klasse maar klommen hierna steeds verder op. Vanaf het seizoen 2010/2011 kwam de ploeg uit in de Hoofdklasse en in 2018 werd er gepromoveerd naar de Derde Divisie. In het debuutjaar werd Blauw-Geel 10en op dit moment staat de tegenstander van woensdag 2e achter koploper Oss’20 en voor nummer drie Groene Ster. Alle drie de ploegen behaalden tot nog toe elf punten in vijf wedstrijden maar het doelsaldo maakt het verschil op de ranglijst.

Waken voor onderschatting

De Treffers is in goede doen en door een serie van drie ongeslagen wedstrijden wordt in de competitie een meer dan verdienstelijke achtste plaats bezet. Blauw-Geel’38 begon met drie overwinningen en de laatste twee wedstrijden werden allebei gelijk gespeeld. Desondanks mag er van onderschatting zeker geen sprake zijn. De blauw-gelen zijn immers al negen officiële wedstrijden op rij ongeslagen en daarnaast lopen er twee gemakkelijk scorende aanvallers rond bij Blauw-Geel’38. In de huidige serie van negen ongeslagen wedstrijden scoorde Koen van der Zanden zes keer en Ben van de Nieuwenhof vijf keer.

Bekervoetbal altijd verrassend

Niet alleen de prima vorm van Blauw­-Geel’38 is een reden om te waken voor onderschatting. Ieder jaar zijn er tal van wedstrijden waar een club uit een lagere competitie weet te verrassen en een hoger geklasseerde ploeg uit de beker knikkert. Zowel De Treffers als Blauw-Geel kunnen hier in positieve en negatieve zin over meepraten. Voor de laatste stunt van De Treffers moeten we vijf jaar terug in de tijd. In de tweede ronde waren de rood-zwarten toen op eigen veld Telstar met 2-1 de baas. Dat het spelen in een hogere competitie dan je tegenstander niet altijd garantie op succes biedt ondervond De Treffers vorig jaar, toen werd er in de eerste voorronde verloren van de zaterdagse derdedivisionist DVS’33. Daarnaast was huidig competitiegenoot ASWH in 2016 als toenmalig derdedivisionist te sterk voor de rood-zwarten. In 2017 zorgde Blauw-Geel voor een stunt door Spakenburg met 3-2 te verslaan. Vorig seizoen werd Blauw-Geel’38 zelf echter verrast. Hoofdklasser sv Urk bereikte toen ten koste van de Veghelaren het hoofdtoernooi.

De scheidsrechter aanstaande woensdag is Luuk Timmer. Dit seizoen leidde hij in de Tweede Divisie twee wedstrijden en in de KNVB Beker één wedstrijd. In deze drie wedstrijden deelde Timmer tien gele kaarten uit. Vorig seizoen stonden er in de zondagse Derde Divisie tien wedstrijden onder leiding van Timmer. In zeven van deze wedstrijden hield hij zijn kaarten op zak, in de drie andere wedstrijden was Blauw-Geel’38 toevalligerwijs een van de twee ploegen en hierin vielen veertien gele kaarten. Liefst elf van deze kaarten waren voor de blauw-gelen.

Bereikt De Treffers door een overwinning op Blauw-Geel’38 het hoofdtoernooi van de KNVB beker? Tot woensdag!