Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Noordwijk – De Treffers

De Treffers speelt dit weekend een uitwedstrijd tegen Noordwijk. Vorige week verloren de rood-zwarten voor het eerst in tien weken. De ploeg van Leeroy Echteld zal de draad weer willen oppakken met een overwinning. Noordwijk staat negende met twintig punten na veertien wedstrijden.

Noordwijk

VV Noordwijk werd opgericht in 1933 en vierde op 4 maart van dit jaar zijn 90-jarig bestaan. Van oudsher is Noordwijk een grote naam in de Duin- en Bollenstreek. De kustbewoners speelden in totaal 47 seizoenen achter elkaar op het hoogste amateurniveau bij de zaterdagamateurs: Van 1961/1962 tot en met 2009/2010. De grootse successen werden behaald in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. In 1973 en 1980 kroonde Noordwijk zich tot beste amateurclub van het land. Dit was lang voordat de regiogenoten Quick Boys (1992), Katwijk (1993) en FC Lisse (2008) zich algeheel amateurkampioen mochten noemen.

In 2010 plaatste Noordwijk zich niet voor de nieuwe Topklasse. Het duurde vervolgens tot het seizoen 2019/2020 voordat de rood-witten zich meer meldden op het hoogste amateurniveau. In de laatste twee uitgespeelde seizoenen eindigde Noordwijk stabiel in de middenmoot, op plek 7 en 9. 

Dit seizoen is Noordwijk wederom een stabiele middenmoter die moeilijk te verslaan is. De rood-witten wonnen vier keer en speelden acht keer gelijk. Twee van de gelijke spelen eindigden in 0-0. Verder is het opvallend dat Noordwijk in alle overige zes wedstrijden die gelijk eindigden op voorsprong kwam. Die voorsprong werd dus ook telkens uit handen gegeven. Eén van de nederlagen dit seizoen leed Noordwijk begin november tegen koploper Spakenburg (0-3). De week daarna boekte Noordwijk een sensationele 0-5 zege bij Quick Boys. In de laatste twee wedstrijden speelden Noordwijk gelijk tegen GVVV (0-0) en ADO’20 (1-1).

Hoewel Noordwijk een stabiel seizoen draait, valt er tot nu toe weinig te juichen op sportpark Duinwetering. Noordwijk scoort van alle ploegen namelijk het minst vaak in thuiswedstrijden: slechts drie keer. Het contrast met uitwedstrijden is gigantisch groot, omdat Noordwijk juist de meest scorende ploeg is op vreemde bodem (17 goals). Een overeenkomst tussen de thuis- en uitwedstrijden van Noordwijk is dat er weinig doelpunten geïncasseerd worden. Keeper Lars Jansen kreeg slechts 15 tegendoelpunten en dat is hetzelfde aantal als onze eigen goalie Niels Kornelis te verduren kreeg. Alleen HHC Hardenberg heeft tot nu toe minder tegentreffers (14). 

Historie 

De Treffers schoot vorig seizoen een belabberde onderlinge balans tegen Noordwijk vakkundig aan flarden. De eerste vier wedstrijden leverden namelijk allemaal overwinningen op voor de kustbewoners. Vorig seizoen won De Treffers drie keer, waardoor de balans nu bijna gelijk. Op eigen veld won De Treffers met 1-0 door een goal van Tjeu Langeveld. Tegen het einde van het seizoen werd het 1-2 op bezoek bij Noordwijk. Jordy Thomassen maakte na 2 minuten de openingstreffer en Bryan Sirvania kopte in blessuretijd de winnende 1-2 binnen. Naast de twee competitiewedstrijden schakelden de rood-zwarten ‘Noortuk’ ook uit in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker door een 3-1 overwinning. 

De Treffers en Noordwijk trappen zaterdag om 14:30 uur af. Wint De Treffers voor de 10e keer dit seizoen?