Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Noordwijk – De Treffers

De Treffers speelt dit weekend een uitwedstrijd tegen Noordwijk. Na een weekend zonder competitievoetbal zijn we in de allerlaatste fase van de competitie beland. De ploeg van Leeroy Echteld zal in de laatste vier wedstrijden op jacht gaan naar de vierde plek op de ranglijst. Tegenstander Noordwijk staat 10e en zal zich (minimaal) in het linkerrijtje willen vestigen. Wie begint de eindsprint van de competitie met drie punten?

De Treffers

In de laatste competitiewedstrijd tegen Jong Volendam liet De Treffers zien dat de rood-zwarten een glansrijk seizoen ook met glans willen eindigen. Na een mindere serie verdween de top drie en de titeldroom namelijk uit zicht, maar dit seizoen kan alsnog de boeken in gaan als het beste seizoen in de Tweede Divisie. Om dat te bewerkstelligen moeten in de laatste vier wedstrijden minimaal vijf punten worden gepakt. Tegen Jong Volendam werd de goede vorm in ieder geval weer teruggevonden en na 26 minuten stond het al 4-0 door een hattrick van Azzedine Dkidak en één goal van Oussama Bouyaghlafen. Na de rust krikten Brian Campman en Gavin Vlijter de score verder op, nadat Volendam vanaf de penaltystip de eretreffer aantekende. Naast de drie doelpunten van Dkidak is het ook zeker vermeldenswaardig dat Jordy Thomassen drie assists op zijn naam schreef. Onze spits bereidde nu in totaal twaalf keer een doelpunt voor en is momenteel de speler met de meeste assists (12) in de Jack’s League. 

Noordwijk

Noordwijk eindigde vorig seizoen op plek 7 en dat was na twee afgebroken seizoenen een mooie binnenkomer bij de terugkeer op het hoogste amateurniveau. Vanaf 1961/62 tot en met 2009/10 speelden de kustbewoners op het hoogste amateurniveau, maar daarna speelden de rood-witten geregeld op het tweede of derde niveau. De tweevoudig algeheel amateurkampioen (1973 en 1980) pendelde dit seizoen vrijwel continu tussen positie 6 en 10 op de ranglijst en draait dus wederom een stabiel seizoen. In de laatste wedstrijd speelde Noordwijk met 1-1 gelijk tegen AFC doordat verdediger Teun Zethof in de allerlaatste minuut de gelijkmaker binnen schoot. De goal van Zethof was de 40ste goal deze competitie van Noordwijk en daarmee zijn de kustbewoners een van de minder scorende ploegen van de competitie. Alleen OFC, Jong Volendam, TEC en Scheveningen scoorden minder vaak dan de 40 treffers van Noordwijk. De ploeg van Kees Zethof is echter ook moeilijk te passeren. Op verdedigend vlak doet alleen de top 3 van Katwijk, AFC en Rijnsburgse Boys het aanmerkelijk beter. 

Eerdere wedstrijden

De Treffers en Noordwijk speelden zes keer tegen elkaar. De eerste vier wedstrijden eindigden allemaal in een overwinning voor Noordwijk, maar deze slechte balans werd dit seizoen vakkundig aan flarden geschoten. In de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker won de ploeg van Leeroy Echteld met 3-1. In de thuiswedstrijd voor de competitie wonnen de rood-zwarten ook, maar toen werd het slechts 1-0. Desondanks zijn vier doelpunten in twee wedstrijden een stuk betere cijfers dan het ene doelpunt in de vier eerste wedstrijden tegen Noordwijk. 

Behalve de wedstrijd tussen De Treffers en Noordwijk nemen ook twee jeugdteams het eerder op de middag tegen elkaar op. De Treffers JO13-1 trapt om 12:30 uur af tegen de leeftijdsgenoten van Noordwijk. Graag tot zaterdag in Noordwijk!