Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Kozakken Boys – De Treffers

De Treffers speelt vandaag de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Om 15:30 uur wordt er afgetrapt tegen Kozakken Boys. Deze ploeg staat 17e en kan zich niet meer rechtstreeks handhaven. Directe degradatie ligt zelfs nog een beetje op de loer. De Treffers kan het hele force seizoen nog extra glans geven door goed af te sluiten. 

Kozakken Boys

De tegenstander van zaterdag bungelt al het hele seizoen onderaan de ranglijst. De Werkendammers behaalden 20 punten in 32 wedstrijden. Vier wedstrijden werden gewonnen, er werd acht keer gelijk gespeeld en twintig keer verloren. In september 2023 werd trainer Scott Calderwood ontslagen en in de vier weken daarna had Kozakken Boys een kleine opleving met een serie van vier ongeslagen wedstrijden. 

Daarnaast kende Kozakken Boys ook kort na de winterstop een goede serie met zeven punten uit vier wedstrijden. Deze serie is niet los te zien van de zes nieuwelingen die Kozakken Boys kwamen versterken in de winterstop. Coen Maertzdorf en Rick Wouters maakten de overstap van De Treffers naar Kozakken Boys. Daarnaast kwamen er nog vier nieuwelingen, waaronder Raily Ignacio. De gerenommeerde doelpuntenmaker scoorde in zijn eerste vier wedstrijden vijf keer, maar staat sindsdien droog. 

De Treffers

Afgelopen zaterdag verloor De Treffers jammer genoeg van Noordwijk. Hierdoor is Spakenburg niet meer te achterhalen in de laatste twee wedstrijden en dus kroonden zij zich tot terechte kampioen. Desalniettemin kunnen de rood-zwarten terugkijken op een fantastisch gezien. Met het huidige puntenaantal van 68 punten komt De Treffers enorm dicht in de buurt van het aantal punten van de vorige kampioenen. Zo werd Katwijk de afgelopen twee seizoenen kampioen met 71 punten. 

Dit seizoen veroverde De Treffers 36 punten in zestien uitwedstrijden. Dit is het hoogste aantal van alle ploegen. Spakenburg volgt met 33 uit zestien en kan dus volgende week in de onderlinge wedstrijd langszij komen. 

Onderlinge resultaten 

Een overwinning van De Treffers bij Kozakken Boys zou een unicum zijn. Niet vanwege de stand op de ranglijst, maar wel vanwege de historie. De rood-zwarten verloren alle vijf wedstrijden die werden gespeeld op sportpark de Zwaaier. In april 2023 was de laatste editie van Kozakken Boys – De Treffers en toen werd het 3-1. Willem den Dekker scoorde namens De Treffers en Johnny Lommers maakte een hattrick voor de Kozakken.