Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Koninklijke HFC – De Treffers

De Treffers speelt zaterdag 11 maart een uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC. Na 24 gespeelde wedstrijden veroverde Koninklijke HFC 32 punten en daarmee staan de Haarlemmers op de tiende plaats. De Koninklijken hebben waarschijnlijk nog enkele punten nodig om nog een seizoen Tweede Divisie voetbal veilig te stellen. De Treffers staat vijfde en heeft nog volop kans om het puntenaantal van het tot dusverre succesvolste seizoen in de Tweede Divisie te overtreffen. Genoeg om voor te spelen dus!

Vorm

Koninklijke HFC eindigde vorig seizoen op de derde plaats en dus zullen de verwachtingen aan de Spanjaardslaan hoger zijn geweest dan dit seizoen tot nog toe heeft opgeleverd. De ploeg van Gert-Jan Tamerus bivakkeerde namelijk het grootste gedeelte in het rechterrijtje en kwam zelfs dichtbij de gevarenzone. Sinds februari heeft Koninklijke HFC echter weer de weg omhoog gevonden. De withemden wonnen achtereenvolgens van Scheveningen, speelde gelijk tegen Quick Boys en wonnen van hekkensluiter OFC. Als klap op de vuurpijl werd koploper AFC afgelopen weekend met 1-4 aan de kant gezet. In tegenstelling tot HFC zal De Treffers zich willen herpakken na een mindere serie. Wedstrijden tegen Rijnsburgse Boys, HHC Hardenberg en Katwijk leverden drie nederlagen op. 

Blikvangers

Een blik op de ranglijst laat zien dat Koninklijke HFC het verdedigend prima op orde heeft. In 24 wedstrijden werden pas 28 tegendoelpunten geïncasseerd. Alleen AFC, Katwijk en Rijnsburgse Boys doen het beter op dit vlak. Wat dat betreft wordt de lijn van vorig seizoen doorgetrokken, aangezien toen alleen kampioen Katwijk minder tegendoelpunten had. Aanvallend gezien is Zakaria Eddahchouri dit seizoen de meeste bepalende speler van Koninklijke HFC. Hij maakte afgelopen zomer de overstap van Go Ahead Eagles en scoorde elf keer. Eddahchouri vult daarmee het gat dat Sietse Brandsma heeft gelaten in. De topscorer van vorig jaar komt, mede door blessureleed, nog niet in de buurt van zijn cijfers van vorig jaar. Vijftien goals en acht assists stonden er vorig jaar achter zijn naam en tot dusverre scoorde Brandsma zeven keer en bereidde hij twee keer een doelpunt voor. . 

Eerdere resultaten

Deze wedstrijd wordt de zeventiende onderlinge ontmoeting en daarmee kunnen de krachtmetingen met de Haarlemmers langzamerhand als een klassieker worden beschouwd. Van de huidige competitiegenoten speelden we enkel vaker tegen AFC. Vanaf december 2015 tot januari 2020 bleef De Treffers maar liefst tien wedstrijden ongeslagen tegen de Haarlemmers. De laatste vier ontmoetingen werden echter allemaal gewonnen door de oudste voetbalclub van Nederland. In de thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC dit seizoen wonnen de gasten met 2-3. De ploeg van Gert-Jan Tamerus was een stuk sterker in de eerste helft en ging de rust in met een 0-2 voorsprong. In de tweed helft kwamen de rood-zwarten sterk door, maar goals van Wouters en Vlijter waren niet goed om een resultaat te behalen. Wint De Treffers zaterdag wel weer een keer van Koninklijke HFC?