Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers beëindigt negatieve reeks

HAARLEM – Tegen de Koninklijken van HFC, met 144 een van de oudste voetbalclubs van het land, herstelde De Treffers zich van een reeks nederlagen. En hoe! Met een 4-0 overwinning lieten de roodzwarten er geen twijfel over ontstaan wie de betere was. Man of the match was Niels Kornelis, die met twee gestopte strafschoppen een formidabele comeback maakte na twee wedstrijden schorsing.

Een zonnige dag, een beroerd veld. De Treffers wist er als beste mee om te gaan, want na acht minuten lag al het eerste doelpunt voor de Groesbekers in de touwen. Oussama Bouyaghlafen nam de bal beheerst aan uit een voorzet van rechts en schoot de bal via de paal in doel. De Treffers ging op jacht naar een grotere voorsprong en dat resulteerde na een half uur in 0-2. Bouyaghlafen en Wouters gingen op links een combinatie aan, de bal kwam terecht bij Coen Maertzdorf, die uit de draai doelman Michaelis geslagen liet. Op slag van rust werd het zelfs 0-3, toen Coen Maertzdorf alert was op de rebound van een schot van Willem den Dekker. De Koninklijken kregen nog voor de thee een uitgelezen kans om de stand een iets dragelijker aanzien te geven. Scheidsrechter De Winter – die deze middag wel vaker vrijgevig bleek – kende HFC een strafschop toe vanwege hands, hoewel Tjeu Langeveld zijn arm langs het lichaam hield. Zakaria Eddahchouri wist vanaf elf meter Niels Kornelis echter niet te passeren. In de tweede helft probeerde HFC terug te komen in de wedstrijd. Maar ook Brandsma lukte het in een een-tegen-een situatie niet om Niels Kornelis te passeren. Het werd daarom na vijf minuten geen 1-3, maar 0-4, toen even later ook De Treffers een strafschop te nemen kreeg. Willem den Dekker ging met dit cadeautje echter een stuk beter om dan de tegenstander en schoot beheerst raak. Het dichtst bij een treffer voor HFC was nog Hulleman, die met een afstandsschot de lat raakte. Zijn kompaan Zakaria Eddahchouri stuitte voor de verandering weer eens op doelman Kornelis in een normale spelsituatie. Even later kreeg dezelfde Eddahchouri de kans om weer eens van elf meter te scoren, maar ook nu faalde hij, omdat hij een beresterke Niels Kornelis tegenover zich vond, die ook in de rebound niet te passeren was. Aan de overkant wist Michaelis zich nog een keer te onderscheiden, toen hij een inzet van Brian Campman pareerde. En dus kwam het einde met een ruime 0-4 overwinning voor De Treffers. Jammer, dat we nu twee weken moeten wachten om te zien of de stijgende lijn wordt doorgezet!