Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Koninklijke HFC – De Treffers

De kop is eraf en de Tweede Divisie is weer begonnen. Tijdens de eerste speelronde speelde De Treffers verdienstelijk met 0-0 gelijk tegen titelkandidaat HHC Hardenberg. De eerste uitwedstrijd van het seizoen brengt onze rood-zwarte favorieten aanstaande zondag 13 september naar Haarlem om het hier op te nemen tegen Koninklijke HFC. De oudste voetbalclub van Nederland viert op aanstaande 15 september het 141-jarig bestaan, waarmee vanaf deze plaats alvast hartelijk gefeliciteerd. De blauw-witte brigade van trainer Gert Jan Tamerus begon het seizoen met een 2-1 overwinning op bezoek bij TEC in Tiel.

Castien leidt HFC naar de overwinning

In eerste instantie zag het er niet naar uit dat Koninklijke HFC de openingswedstrijd winnend zou afsluiten. Al in de zeventiende minuut kwamen de Haarlemmers met een man minder kwam te staan door een rode kaart voor verdediger Danny Hols. TEC was in de eerste helft de betere ploeg en kwam op een 1-0 voorsprong door een goal van Junior Ebobo. Na de rust kwam aanvallende middenvelder Roy Castien binnen de lijnen en kantelde de wedstrijd volledig. Koninklijke HFC toonde veerkracht, was de bovenliggende partij en scoorde twee keer. Door een overtreding op Roy Castien kon Khalid Tadmine vanaf de penaltystip de 1-1 aantekenen. Enkele minuten later zorgde Daniel van Son voor de 2-1.

Late kwaliteitsimpuls Koninklijke HFC

Roy Castien liet vlak voor de competitiestart zijn contract bij Spakenburg ontbinden en keerde terug op de Spanjaardslaan waar hij eerder al erg succesvol was. Naast Castien werd ook een andere middenvelder, Liban Abdulahi, laat aan de selectie van Koninklijke HFC toegevoegd. Abdulahi kwam tegen TEC overigens de hele wedstrijd in actie. Met de komst van deze twee middenvelders werd de selectie van Gert-Jan Tamerus net voor de competitiestart op orde gemaakt. Dit was broodnodig omdat Koninklijke HFC tijdens de zomerstop enkele belangrijke spelers zag verdwijnen. Net zoals voorgaande seizoenen was dit het gevolg van een goed seizoen dat Koninklijke HFC afwerkte. De Haarlemmers waren zelfs even koploper en dat deed een aantal kapitaalkrachtigere clubs besluiten om de smaakmakers op sportpark Spanjaardslaan weg te halen. Zo vertrok spits en clubtopscorer Floris van der Linden, hij scoorde dertien keer, naar Spakenburg. Lars Weistra en Paul Kok spelen dit seizoen in het oranje van Katwijk.

Onderlinge verschillen

Afgelopen seizoenen waren de verschillen tussen De Treffers en Koninklijke HFC minimaal op de ranglijst. Toen de competitie werd stil gelegd bezette de ploeg van trainer Jan de Jonge de negende plaats en Koninklijke HFC de achtste plaats. Beide ploegen verzamelden 35 punten en beide kregen 36 tegentreffers. De Haarlemmers wist één keer meer te scoren dan onze rood-zwarte favorieten. Kijkend naar de resultaten in de onderlinge wedstrijden, dan zijn de verschillen gigantisch. De Treffers en Koninklijke namen het twaalf keer tegen elkaar op en maar liefst zes keer bleven de punten in of gingen de punten naar Groesbeek. Vijf keer werd het gelijk en slechts één keer won Koninklijke HFC

De scheidsrechter aanstaande zondag is Jesse Rozendal. Vorig seizoen stonden er zes wedstrijden in de Tweede Divisie onder zijn leiding en hierin deelde hij 28 gele en drie (waarvan twee directe) rode kaarten uit.