Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Koninklijke HFC – De Treffers

Aanstaande zondag gaat De Treffers op bezoek in Haarlem om het hier op te nemen tegen Koninklijke HFC, de huidige nummer vier van de ranglijst. De voorgaande twee wedstrijden verloren de rood-zwarten met 4-1 tegen Spakenburg en won het met 3-1 van Jong Sparta, deze twee ploegen zijn respectievelijk de zesde en vijfde op de ranglijst. Op basis hiervan lijkt het dan ook alle kanten op te kunnen.

Belangrijke overwinningen

Na de aanstaande uitwedstrijd bij Koninklijke HFC gaat De Treffers ook nog op bezoek bij de regerend kampioen Katwijk. De overwinning op Jong Sparta afgelopen zondag kwam de mannen van Anton Janssen dan ook erg goed uit. De Treffers staat hierdoor namelijk op gepaste afstand van de gevarenzone en dit gat is zelfs groter dan het verschil met het linkerrijtje. Koninklijke HFC won afgelopen weekend toevalligerwijs de uitwedstrijd tegen Katwijk en hiermee werd er een passend vervolg gegeven aan de goede eerste seizoenshelft. De Haarlemmers behielden door deze overwinning hun positie in de top en kunnen misschien wel als outsider worden gezien in de titelrace.

De Treffers als angstgegner voor HFC

Ondanks dat de Koninklijke HFC met een beter seizoen bezig is dan De Treffers zullen de rood-zwarten niet helemaal bevreesd naar Haarlem afreizen. De afgelopen jaren ontpopten de rood-zwarten zich namelijk als echte angstgegner voor de blauw-witten. Eerder dit seizoen won De Treffers op eigen veld met 1-0 en hiermee bleef het voor de vierde keer ongeslagen op rij. Vorig seizoen werd er twee keer gelijk gespeeld en in het eerste jaar in de Tweede Divisie won De Treffers beide wedstrijden tegen Koninklijke HFC. In totaal werden er negen onderlinge wedstrijden afgewerkt met als resultaat vier overwinningen, vier remises en één nederlaag.

Sterke defensie

Om een overwinning toe te voegen aan de goede staat van dienst tegen Koninklijke HFC zullen de manschappen van Anton Janssen de zeer solide defensie van de blauw-witten moeten doorbreken. Dat dit een lastige klas is bewezen de laatste drie tegenstanders van de ploeg van Gert-Jan Tamerus. Rijnsburgse Boys, GVVV en Katwijk kwamen allen niet tot scoren en dit bracht het totaal aantal clean-sheets al op zes. Door de eerdere nederlaag van Katwijk zaterdagmiddag heeft Koninklijke HFC zelfs de minst gepasseerde defensie van de hele competitie.

Wessel Boer en Khalid Tadmine de blikvangers

Twee belangrijke pionnen in het succesvolle seizoen van Koninklijke HFC tot nog toe zijn aanvaller Khalid Tadmine en middenvelder Wessel Boer. Eerstgenoemde is de topscorer met acht goals, saillant detail daarbij is dat hij al deze goals maakte in thuiswedstrijden. Boer scoorde inmiddels al zeven keer en was zelfs betrokken bij zeven van de laatste dertien goals van de Haarlemmers (vijf goals en twee assists).

De scheidsrechter is Sander de Brito Roque, hij floot eerder zeven wedstrijden en deelde hierin vijf gele kaarten en één rode kaart uit. In vier wedstrijden hield hij al zijn kaarten op zak.

De wedstrijd zal beginnen om 14:00u en het sportpark van Koninklijke HFC is op het volgende adres: Emauslaan 2, 2012 PH te Haarlem.

Wint De Treffers zijn tweede wedstrijd op rij? Tot morgen!