Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Ruben da Rocha Rodrigues versterkt De Treffers

De Treffers heeft zich voor de rest van het seizoen versterkt met Ruben da Rocha Rodrigues. Deze 22-jarige aanvallende middenvelder wordt gehuurd van FC Den Bosch. Voor de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie kwam Rodrigues in de eerste seizoenshelft tot zes optredens.

Rodrigues begon zijn voetbalcarrière op achtjarige leeftijd bij VV Boskant en werd al snel opgemerkt door FC Den Bosch. Na drie jaar deel te hebben uitgemaakt van de jeugdopleiding vertrok Rodrigues naar Wilhelmina Boys en hier stroomde hij al snel door naar de eerste selectie. In twee seizoenen kwam Rodrigues tot 69 doelpunten met als absoluut hoogtepunt het scoren van 44 goals in het seizoen 2016/2017. Gemert pikte de aanvallende middenvelder op en hier zette hij zijn scoringsdrift voort. Vanaf de winterstop van het vorige seizoen trainde Rodrigues al mee met FC Den Bosch en in de zomer tekende hij een twee jarig contract bij zijn voormalige jeugdclub.

Vorig seizoen stond Rodrigues ook al op de radar van De Treffers. Ruben: ‘Ik heb vorig seizoen al een heel positief gesprek gehad met trainer Anton Janssen en de technische commissie. Ze toonden concrete interesse en gaven aan me echt graag te willen hebben. FC Den Bosch gaf me echter een kans in het betaalde voetbal en die wilde ik niet voorbij laten gaan.’

Toen naar buiten kwam dat Rodrigues in de tweede seizoenshelft verhuurd zou worden nam De Treffers direct weer contact op. Ruben: ‘Het feit dat De Treffers meteen weer interesse toonde in mij geeft mij een heel goed gevoel bij deze club. Ik heb er dan ook erg veel zin in om er een mooie tweede seizoenshelft van te maken!’

Rodrigues heeft nog een contract voor anderhalf jaar bij FC Den Bosch. Ruben: ‘Mijn doel is om het vertrouwen en plezier terug te krijgen bij De Treffers om hierna wellicht weer aan te haken bij FC Den Bosch. Ik ben blij dat De Treffers me de kans biedt om me te bewijzen in de Tweede Divisie, een mooie competitie met veel media aandacht.’

Wij wensen Ruben da Rocha Rodrigues heel veel plezier en succes toe in ons rood-zwart!