Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Katwijk – De Treffers

De Treffers gaat dit weekend op bezoek bij Katwijk. De oranjehemden werden de laatste twee seizoenen kampioen van de Tweede Divisie. Momenteel bezet Katwijk echter de twaalfde plaats met tien punten na acht wedstrijden. De Treffers is de top 3 van de ranglijst binnen geslopen en heeft slechts twee punten minder dan koploper Spakenburg. 

Stand van zaken

Dat het nog niet wilt vlotten bij kampioen Katwijk, blijkt wel uit het resultaat van afgelopen weekend op sportpark De Vlotter. De Krombewoners verloren met 2-1 op bezoek bij ADO’20. De start was overigens wel goed, want al na vier minuten zette Des Kunst de uitploeg op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust kwam de thuisploeg langszij en vijf minuten voor tijd bezorgde Milan Klopper de promovendus zelfs drie punten. De nederlaag tegen ADO’20 was al de vierde nederlaag op rij van Katwijk. In de voorbije weken werd ook verloren van GVVV, Spakenburg en rivaal Quick Boys. 

De Treffers speelde afgelopen weekend een fantastische wedstrijd tegen AFC. De ploeg van Leeroy Echteld legde de ene na de andere flitsende aanval op de mat en met rust stond het al 4-0. Uiteindelijk werd het 5-1 tegen de nummer 3 van vorig seizoen. De voorbije weken werden er ook twee overtuigende overwinningen behaald op Rijnsburgse Boys en Koninklijke HFC. Met een vierde overwinning op rij zouden de rood-zwarten met een heel goed gevoel het vrije weekend in gaan. 

Katwijk

Katwijk verloor afgelopen zomer vier voorhoedespelers en dat is ongetwijfeld de voornaamste verklaring voor de huidige mindere vorm. Achmed el Azzouti en Mukthar Suleiman stapten beiden over naar competitiegenoot Spakenburg. Tim Freriks en Kilian van Mil vertrokken gezamenlijk naar AB Kopenhagen in Denemarken. In totaliteit waren deze vier spelers verantwoordelijk voor 45 van de 74 gescoorde doelpunten vorig seizoen. Ter vergelijking, in het huidige seizoen scoorde Katwijk pas tien keer. Met Matthijs Hardijk, Sietse Brandsma en Ruben Doesburg speelde Katwijk overigens wel in op het vertrek van de genoemde vier aanvallers. Hardijk scoorde vorig seizoen nog zeventien keer in de Tweede Divisie voor HHC Hardenberg en Brandsma liet twaalf keer het net bollen namens Koninklijke HFC. Doesburg was vorig seizoen uitblinker bij ADO’20 in de Derde Divisie en scoorde zeventien keer. In het huidige seizoen scoorde van deze aanvallende aanwinsten Brandsma twee keer en Hardijk één keer. Doesburg maakte door blessureleed vorige week pas zijn basisdebuut in het elftal van trainer Anthony Correia. Bovenaan de topscorerslijst staat aanvoerder en mister Katwijk Robbert Susan. Hij scoorde al vier keer. 

Onderlinge resultaten

De Treffers en Katwijk speelden in de Tweede Divisie twaalf keer eerder tegen elkaar. Slechts twee keer wonnen de rood-zwarten en drie keer werd het gelijk. In de meeste wedstrijden (zeven) was Katwijk de sterkste. Vorig seizoen ontmoetten De Treffers en Katwijk elkaar ook vroeg in het seizoen. In speelronde zeven bleef het destijds 0-0 op sportpark de Krom. In de thuiswedstrijd kwam Katwijk met 0-3 voor, maar De Treffers knokte zich terug. Uiteindelijk werd het 2-3. 

Wint De Treffers voor het eerst sinds 2017 op sportpark de Krom? We weten het zaterdag omstreeks 17:15 uur!