Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Benauwde zege voor De Treffers

KATWIJK – De overwinning was minder overtuigend dan een week eerder, maar leverde wel weer gewoon drie punten op. De Treffers is aan een goede reeks bezig tegen gerenommeerde tegenstanders. Ditmaal werd Katwijk aan de zegekar gebonden, hetgeen met name te danken was aan uitstekend keeperswerk van Niels Kornelis. Want eerlijk is eerlijk, Katwijk kreeg meer dan genoeg mogelijkheden om te scoren en zelfs te winnen, maar vaak vormde Niels een sta-in-de-weg. Voor De Treffers was één doelpunt uit een strafschop genoeg voor de winst. VV Katwijk – De Treffers: 0 – 1.

Katwijk had de voorgaande vier wedstrijden verloren tegen ploegen, die in het blauw gestoken waren. En dus had De Treffers de blauwe reserveshirts aangetrokken. Al binnen vijf minuten dacht Katwijk op voorsprong te komen, maar gelukkig ging die kans door een ongelukkige balaanname van Des Kunst verloren. Dat de scheidsrechter deze middag niet met zich wilde laten sollen, bleek al in de achtste minuut, toen Sinteur van Katwijk als eerste een gele kaart ontving, nadat hij de doorbrekende Gavin Vlijter onderuit had gehaald. De daarop volgende vrije trap van Yoeri Loen deed de bal in het zijnet belanden. Ook Bryan Sirvania ging op de bon, toen hij een overtreding maakte op Kunst. Inmiddels had De Treffers na een aanvankelijk overwicht van Katwijk de wedstrijd wat meer in balans gebracht. Na iets meer dan een half uur was Sirvania gevaarlijk na een vrije trap van opnieuw Loen. Doelman De Vries wist diens schot te keren. Een minuut later werd het toch 0-1 in het voordeel van de Groesbekers, toen er hands werd gemaakt binnen het strafschopgebied van Katwijk en de bal op de stip werd gelegd. Rick Wouters was doeltreffend met een pegel in de rechterhoek. Lang kon Rick in ieder geval binnen de lijnen niet genieten van zijn doelpunt. Twee minuten later leidde een overtreding van Janmaat op Oussama Bouyaghlafen tot een opstootje als gevolg waarvan Robbert Susan (Katwijk) en Rick Wouters (De Treffers) met een rode kaart vroegtijdig naar de kleedkamer konden. Janmaat kwam ervan af met een gele kaart. In de resterende tien minuten voor rust moest Kornelis nog een keer handelend ingrijpen na een verre inworp van Blokland, die tot een scrimmage voor doel leidde.

Na de thee was De Treffers aanvankelijk nog opgewassen tegen de Katwijkse aanvalsdrift. Doelman De Vries moest voor zijn ploeg zelfs erger voorkomen op schoten van Ippel en Vlijter. Maar daarna werd de druk van de thuisploeg toch steeds groter. Een fase, waarin Niels Kornelis zich kon manifesteren en dat ook deed. Het lukte bijvoorbeeld Ravensbergen twee keer niet om hem te passeren. Ook was Niels attent op een richting doel zeilende voorzet van Kunst. De Treffers kwam er nog maar sporadisch uit. Al was er tien minuten voor tijd een grote kans op meer: Gavin Vlijter was doorgebroken en legde de bal goed terug op de inkomende Willem den Dekker. Diens schot werd echter geblokt. De slotfase brak aan en het was weer billen knijpen voor de Groesbekers. Maar daar zijn we inmiddels behendig in. Twee hoekschoppen in de extra tijd, waarbij ook doelman De Vries in de buurt van zijn collega te vinden was, leverden ook voor Katwijk niets op. En zo kon de overwinning met veel moeite over de eindstreep getrokken worden! De Treffers blijft meedoen in de top van de ranglijst.

Klik hier voor de samenvatting

Foto´s Toon Dompeling (Proshots):