Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Jong Sparta – De Treffers

De Treffers speelt in de vierde speelronde een uitwedstrijd tegen Jong Sparta. Let op: de wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van Excelsior Maassluis. Vorig seizoen verloor De Treffers twee keer met 3-1 van de jonge Spartanen. Op die uitslag viel in de uitwedstrijd niets af te dingen, maar in eigen huis kantelde de wedstrijd (bij een 1-0 stand) na een ongelukkige rode kaart in de 35e minuut. De ploeg van Leeroy Echteld zal in ieder geval azen op revanche!

Stand van zaken

De Treffers won afgelopen weekend overtuigend met 3-0 van ADO’20. De gasten uit Heemskerk krijgen na een kwartier een penalty maar deze werd vakkundig gepareerd door Niels Kornelis. In het restant van de wedstrijd kwamen de rood-zwarten geen moment in de problemen. De 3-0 overwinning kwam tot stand middels twee uitstekende doelpunten van Jordy Thomassen. Eerst was hij scherp bij een rebound en daarna kopte hij beheerst de 2-0 binnen. Coen Maertzdorf zorgde voor het slotakkoord vanaf de penaltystip. Dankzij deze overwinning klom De Treffers naar het linkerrijtje. De komende wedstrijden zullen de rood-zwarten verder willen stijgen op de ranglijst. 

Jong Sparta is vanaf de herinvoering van de Tweede Divisie in het seizoen 2016/2017 present op het hoogste amateurniveau. De Rotterdammers houden zich sindsdien ieder jaar knap staande tussen de beste amateurclubs van het land. Met achtereenvolgens een 7de, 11de, 12de , 11de (afgebroken seizoen), 15e (afgebroken seizoen), 5de en 10eplaats op de eindrangschikking heeft Jong Sparta zich tot nog toe ieder seizoen probleemloos veilig weten te spelen. Een knappe prestatie vergeleken met andere jong ploegen die uitkwamen in de Tweede Divisie zoals Jong FC Twente, Jong Vitesse, Jong Almere en Jong Volendam. Zij degradeerden allemaal, al is Jong Almere dit jaar weer terug. De start van het huidige seizoen mag gezien deze voorgeschiedenis van Jong Sparta als teleurstellend worden beschouwd. Met 0 punten uit drie wedstrijden bungelt de ploeg van trainer Jeff Stans  namelijk onderaan de ranglijst. In de eerste speelronde was promovendus ACV met 4-2 te sterk. Een wedstrijd later wist ADO’20, een van de andere promovendi, met 0-1 te winnen op bezoek bij Jong Sparta. Vorige week ging Jong Sparta met 2-0 onderuit op bezoek bij de tot nog toe ongenaakbare koploper HHC Hardenberg. 

Blikvanger

Zoals het bij een opleidingselftal gaat is Jong Sparta de nodige sterkhouders van vorig seizoen kwijtgeraakt. Van de vijftien spelers (elf basis, vier invallers) die het op 25 maart van dit jaar opnamen tegen De Treffers, behoren er acht ook dit seizoen tot de selectie van Jong Sparta. Onder andere Mohammed Tahiri (hij scoorde twee keer tegen De Treffers) is niet meer actief voor Jong Sparta dit seizoen. Mehmet Yuksel speelt nog wel voor de jonge Kasteelheren. Hij scoorde vorig seizoen negen keer en is dit seizoen verantwoordelijk voor de enige goal van een Jong Sparta speler. Het andere doelpunt was een eigen doelpunt van de ACV keeper. 

Onderlinge resultaten

De Treffers en Jong Sparta speelden tot nog toe twaalf keer tegen elkaar. Beide ploegen wonnen vijf keer en twee keer werden de punten gedeeld. Van deze vijf overwinningen behaalde De Treffers er maar liefst vier op het eigen sportpark Zuid. Jong Sparta won ook vier wedstrijden als thuisspelende ploeg. In deze twaalf wedstrijden waren in totaal 47 doelpunten te noteren, wat dus bijna een gemiddelde is van vier doelpunten per wedstrijd.