Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

De Treffers wint op valreep

MAASSLUIS – Op een warm kunstgrasveld in Maassluis zag het er lang naar uit, dat De Treffers genoegen moest nemen met een gelijkspel. Niet onterecht overigens, want ook al waren de betere kansen voor de Groesbekers, Jong Sparta liet zich zeker niet minder gelden en het was aan keeperswerk van Niels Kornelis en gebrek aan overtuigingskracht bij de Spartanen te danken dat het lang 0-0 bleef. Daar leek het dan ook op uit te draaien, totdat Torino Hunte in blessuretijd alsnog de ban wist te breken. Door deze benauwde overwinning stijgt De Treffers naar de vijfde plek op de ranglijst.

Jong Sparta schoot het snelst uit de startblokken en als Yükseliets nauwkeuriger was geweest, had het na een minuut al 0-1 gestaan. Zijn inzet ging naast. Het duurde bijna twintig minuten voordat ook de Groesbekers een eerste wapenfeit op hun conto konden bijschrijven: Dkidak zette voor en Den Dekker kopte over. Even later hadden de Rotterdammers eigenlijk moeten scoren, maar zowel Bais als Yüksel lukte het niet om Kornelis te passeren. Na een drinkpauze kwam De Treffers wat vaker voor het vijandige doel. En in de slotfase van de eerste helft vergaten de in blauw gestoken roodzwarten zichzelf te belonen. Gavin Vlijter rommelde door de verdediging, ging zelfs doelman Reitmaier voorbij maar deed de bal vervolgens in het zijnet belanden. En op slag van rust kopte Bryan Sirvania uit een hoekschop de bal op de paal.

Na rust leek Bouyaghlafen al meteen iets aan de brilstand te gaan doen. Zijn inzet stuitte echter op doelman Reitmaier. Aan de overkant liet Niels Kornelis zich niet onbetuigd op een poging van Zandbergen. Langzamerhand kwam het initiatief steeds meer bij de Groesbekers te liggen. Dat leidde nog niet tot gevaarlijke situaties tot een kwartier voor tijd: de ingevallen Coen Maertzdorf brak door, maar zag zijn pegel via een Spartaan rakelings naast gaan. De Treffers ging nadrukkelijker op zoek naar het doelpunt, dat de winst op zou kunnen leveren. Willem den Dekker had een heel mooi doelpunt in gedachten, toen hij de bal op de borst aannam en direct uithaalde. Zijn volley ging rakelings over. Vanwege de drinkpauzes kwamen er acht minuten extra tijd bij. En in de 92e minuut lukte het Hunte dan alsnog om de bal in de touwen te laten belanden. Tevreden met deze 1-0 overwinning mochten de Groesbekers de warme reis terug naar huis aanvangen.

Klik op de link voor de samenvatting: https://eyecons.com/videos/winnende-goal-in-blessuretijd-jong-sparta-rotterdam-vs-de-treffers-samenvatting-betnation-divisie-2324-26126

Foto’s Mischa Kremlin (ProShots)