Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Jong Sparta – De Treffers

De Treffers speelt zaterdag om 17:00 uur een uitwedstrijd tegen Jong Sparta. Dit keer gaan de rood-zwarten niet op bezoek in Het Kasteel, maar gaat de reis richting sportpark Dijkpolder van Excelsior Maassluis. Vanwege de overgang van kunstgras naar natuurgras werkt Jong Sparta dit seizoen in Maassluis hun thuiswedstrijden af. De jonge Spartanen staan met acht punten uit zeven wedstrijden in de brede middenmoot.  Eerder dit seizoen won De Treffers met 0-2 bij Excelsior Maassluis. Boekt de ploeg van Leeroy Echteld weer een overwinning?

Vorm

Vorige week liep De Treffers helaas tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Op sportpark Zuid was Koninklijke HFC met 2-3 te sterk. Desalniettemin was het bewonderenswaardig hoe de rood-zwarten zich na een 0-2 achterstand bij de rust terug in de wedstrijd knokten. Een verdiend punt leverde het helaas niet op. Ondanks het verlies kan De Treffers nog steeds met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd tegen Jong Sparta. Ons rood-zwarte vlaggenschip is namelijk van alle clubs in de competitie nog ongeslagen in uitwedstrijden. Met zeven punten uit drie wedstrijden doet alleen HHC Hardenberg het iets beter met negen punten. Zij hadden daar wel vier wedstrijden voor nodig. Jong Sparta verloor vorige week met 2-1 bij AFC. Behalve in deze wedstrijd moesten ze nog twee keer een nederlaag incasseren. Twee keer werd het gelijk en twee keer won Jong Sparta. De absolute uitschieter is de 6-0 overwinning op promovendus OFC twee weken geleden. 

Blikvanger

In de wedstrijd tegen OFC scoorde Mohamed Tahiri drie keer en daarmee is meteen de meest bepalende speler genoemd. Samen met onze spits Jordy Thomassen en Floris van der Linden voert hij de topscorerslijst van de competitie aan. Tahiri is nog altijd pas 21 jaar maar nu bezig aan zijn vijfde seizoen bij Jong Sparta. In totaal speelde hij 72 wedstrijden voor de Rotterdammers en hierin scoorde hij 20 keer. Met zijn zes doelpunten in dit prille seizoen is hij op weg om de titel ‘topscorer aller tijden’ op te gaan eisen bij Jong Sparta. Op dit moment scoorde Halil Dervisoglu het vaakst voor Jong Sparta. De huidige speler van Burnley scoorde 25 keer in het shirt van Jong Sparta. 

Eerdere resultaten

De Treffers en Jong Sparta speelden tien keer tegen elkaar. Met vijf overwinningen en twee remises zijn de cijfers in het voordeel van de rood-zwarten. Drie keer won Jong Sparta en opvallend genoeg gebeurde dat drie keer op het Kasteel. Vorig seizoen won De Treffers op eigen veld met 2-1 en werden de punten in de uitwedstrijd gedeeld door een 1-1 gelijkspel. 

Boekt De Treffers de zesde overwinning van het seizoen? Tot zaterdag!