Opnieuw puntenverlies voor De Treffers

MAASSLUIS
 – Afgelopen zaterdag leed De Treffers voor de derde keer op rij puntverlies. En dat, terwijl koploper Hardenberg een paar uur eerder met maar liefst 1-6 verloren had en daarmee de mogelijkheid ontstond om de koppositie te herpakken. Maar op het veld van Excelsior, waarnaar Jong Sparta dit seizoen is uitgeweken, lukte het opnieuw niet. Jong Sparta – De Treffers: 3-1.

Sparta kwam het beste uit de startblokken, maar zag aanvallen voorlopig gekeerd door de gelukkig weer herstelde doelman van De Treffers, Niels Kornelis. In de 23e minuut ging het echter mis, al was daar een black-out van Ricardo Ippel voor nodig. Die speelde de bal terug, recht in de voeten van David Garden, die vervolgens eenvoudig Kornelis omspeelde en voor 1-0 zorgde. Tien minuten later kwamen de Groesbekers alweer op gelijke hoogte. En nu werden ze daarbij geholpen door de tegenpartij. Rick Wouters was weer eens opgestoomd aan de linkerkant en leverde een puike voorzet af. Met niemand in de buurt verraste Den Haan zijn eigen doelman Kort met een kopbal, die de 1-1 betekende. Daarna ging de strijd redelijk gelijk op. Tahiri rukte op langs de achterlijn en probeerde Kornelis in de korte hoek te passeren. Dat lukte niet. Aan de overkant ging een vlijmend schot van Brian Campman op aangeven van Ebbers rakelings naast. Met nog 45 minuten te gaan leek er nog weinig aan de hand voor de Groesbekers. Maar al vijf minuten na rust stond Sparta weer op voorsprong. Tahiri wist een uitstekende cross-pass op waarde te schatten en schoot de 2-1 binnen. Na balverlies van Niels Fleuren ontstond er ook nog een hachelijke situatie, waarbij de bal uiteindelijk van de lijn werd gewerkt. Maar daarna zette De Treffers toch meer druk, op jacht naar opnieuw de gelijkmaker. Jordy Thomassen schoot vanaf de rand van het strafschopgebied naast, Bouyaghlafen kopte van dichtbij naast op aangeven van Vlijter. En opnieuw deed een oude voetbalwijsheid opgeld: als je ze zelf niet maakt, doet een ander het wel. Twintig minuten voor tijd schoot Hak zijn ploeg naar 3-1.  De Treffers deed nog vergeefse pogingen om het tij te keren, maar uiteindelijk gingen de roodzwarte kopjes hangen – dit keer overigens in het blauw gestoken – en kreeg Jong Sparta meer kansen op een vierde doelpunt. Ook dat bleef echter uit. De Treffers krijgt maar weinig tijd om zich te herstellen, want woensdag wacht alweer de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Inderdaad, datzelfde Rijnsburgse Boys, dat Hardenberg een verpletterende nederlaag toebracht!