Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Jong Sparta – De Treffers

De Treffers start aanstaande zondag het seizoen in de Jack’s League, de nieuwe naam voor de Tweede Divisie, met een uitwedstrijd bij Jong Sparta Rotterdam. Meer dan 10 maanden speelde De Treffers voor het laatst een competitiewedstrijd. Destijds werd er op bezoek bij Jong Volendam met 1-1 gelijk gespeeld. Met een overwinning zou De Treffers meteen het puntenaantal van het vroegtijdig afgebroken vorige seizoen overtreffen.  Ook Jong Sparta won vorig seizoen niet in de slechts zes speelrondes durende competitie en de jonge Spartanen zullen dus ook gebrand zijn op een overwinning.

Veel wisselingen

Op jacht naar de eerste driepunter van het seizoen zullen zowel De Treffers als Jong Sparta een ander elftal op de been brengen dan tijdens de laatste competitiewedstrijd. Vijf spelers die aan de aftrap verschenen voor De Treffers voor de laatste competitiewedstrijd, hebben onze club verlaten. Daarnaast misten Jermo Wilsterman en Coen Maertzdorf helaas de nodige wedstrijden in de voorbereiding. Enkel Bryan Sirvania, Robin Janssen, Tjeu Langeveld en Gavin Vlijter maakten de nodige speelminuten tijdens de voorbereiding en startten ook tegen Jong Volendam. De basisopstelling van zondag vergeleken met de opstelling tegen Jong Volendam zal er dus behoorlijk anders uitzien. Bij Jong Sparta zijn er naar verwachting ook veel wisselingen. Bij Jong Sparta maakten slechts twee spelers hun opwachting in zowel de laatste oefenwedstrijd van de rood-witten en in de laatste competitiewedstrijd tegen HHC Hardenberg. Aangezien het gebruikelijk is om de laatste oefenwedstrijd te starten met de beoogde basiself, zijn er naar verwachting ook veel wisselingen bij Jong Sparta vergeleken met vorig seizoen.

Voorbereiding Jong Sparta

De laatste oefenwedstrijd van Jong Sparta was een wedstrijd tegen competitiegenoot Koninklijke HFC en deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. In totaal speelden de jonge Spartanen acht oefenwedstrijden. Tegen de O21 van het Belgische OH Leuven en Noordwijk werd eveneens met 1-1 gelijk gespeeld. De ploeg van trainer Geert-Arend Roorda won drie keer en dit was telkens met ruime cijfers. Excelsior Maassluis werd met 3-0 verslagen, Jong Willem II kreeg een 6-0 nederlaag aan de broek en Jong Sparta was met 5-1 te sterk voor Jong Cambuur. Oefenwedstrijden tegen Jong AZ (2-0) en Jong PSV (3-1) gingen verloren. Al met al kan Jong Sparta terug kijken op een prima voorbereiding. De topscorers van de voorbereiding zijn Reda Kharchouch en Achraf Madi. Beiden scoorden vier keer. Kharchouch scoorde al zijn treffers tegen Jong Willem II, maar speelt inmiddels op huurbasis voor FC Emmen.

Eerdere resultaten

De Treffers speelde in totaal acht keer tegen Jong Sparta. Vier keer werd er gewonnen, één keer gelijk gespeeld en drie keer waren de rood-witten de sterkste. Al deze overwinningen behaalde Jong Sparta op het eigen Kasteel. Jong Sparta presteert sowieso een stuk beter in eigen huis dan in uitwedstrijden. In de Jack’s League behaalde Jong Sparta tot dusverre 172 punten en 109 hiervan werden verdiend in een thuiswedstrijd (63,3%).

De scheidsrechter aanstaande zondag is Christian Mulder. In elf eerdere wedstrijden in de Jack’s League deelde hij 30 gele en vier rode (twee directe) kaarten uit. Tevens heeft de heer Mulder 71 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan. 168 gele en tien rode (vijf directe) kaarten staan genoteerd in deze wedstrijden.

Lees hier welke maatregelen er gelden bij Jong Sparta en hoe je een ticket kan bemachtigen.