De Treffers houdt stand op het Kasteel

Het duel Jong Sparta – De Treffers was het laatste in de rij van de eerste serie wedstrijden van wat tegenwoordig Jack’s League (Sjaak z’n competitie) wordt genoemd. Het werd 1-1. Dat is geen onverdienstelijk resultaat op het Spartakasteel. Minder is het, dat er weer twee verdedigers geblesseerd uitvielen: Pim Balkestein (hamstring) en Rick Wouters (gebroken pols).

De Groesbekers begonnen sterk: Gavin Vlijter was in de openingsfase dicht bij een doelpunt. Zijn inzet verdween helaas over de lat. Maar daarna nam Jong Sparta het heft in handen. Patrick Brouwer loste al een waarschuwingsschot (eveneens over doel) en toen verkeek de Treffersverdedigingzich op de snelheid Marouane Afaker. Die ging er op de linkerflank vandoor en verraste doelman Kornelis met een schuiver in de hoek. Ruim vijf minuten later voorkwam Kornelis, dat Tahiri de Sparta-voorsprong zou verdubbelen. Nog voor rust moest laatste man Balkestein het veld met een hamstringblessure verlaten. Good old Robin Janssen was zijn vervanger. De Treffers leek de eerste helft met een achterstand te moeten beëindigen, maar vlak voor het rustsignaal was daar Bram Zwanen, die met een van richting veranderd afstandsschot zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. In blessuretijd kregen de roodzwarten nog een prima kans om zelfs op 1-2 te komen. Het schot van Tije den Den spatte uiteen op de paal. Na rust was het opnieuw Vlijter, die voor het eerste gevaar zorgde: zijn poging ging rakelings naast het doel van keeper Rijk Janse. Hoewel het spel in evenwicht was, waren de meeste kansen toch voor de Groesbekers. In de 73eminuut had Zwanen zijn tweede doelpunt kunnen maken, maar nu ging de bal net over.  En zo leek de wedstrijd toch naar een gelijkspel te kabbelen. Gelijk bleef het ook, maar niet dan nadat Rick Wouters verkeerd terecht kwam en met een gebroken pols te strijd moest beëindigen. De langdurige behandeling op het veld had tot gevolg, dat er maar liefst tot de 97e minuut werd doorgespeeld onder leiding van scheidsrechter Van Leeuwen. Maar een verandering in de stand leverde dat niet meer op. De Treffers kan redelijk tevreden zijn over dit resultaat, maar de problemen in de verdediging worden nu toch wel erg groot met al die geblesseerden.