Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Jong Almere City – De Treffers

Na een nederlaag op bezoek bij AFC staat er aanstaand weekend wederom een uitwedstrijd op het programma voor De Treffers. De ploeg van Anton Janssen gaat zaterdag op bezoek bij promovendus Jong Almere City. Deze jongelingen gingen afgelopen weekend ook onderuit, GVVV was met 4-2 te sterk. Een 3-0 achterstand werd nog bijna weggepoetst door goals van Radinio Balker en Anwar Bensabouh. Ex-De Treffers speler Sherwin Grot tekende echter in de laatste minuut de 4-2 aan.

Redelijke start van het seizoen

De Treffers en Jong Almere City hebben na vier wedstrijden allebei vier punten veroverd en staan op een gedeelde elfde plek. Op doelsaldo bezitten De Treffers en Jong Almere respectievelijk de veertiende en dertiende plek. Het verschil met de hekkensluiter is twee punten en datzelfde geldt voor het gat met de nummer zes van de ranglijst. Een overwinning zou dus een flinke sprong op de ranglijst kunnen betekenen. In de eerst vier wedstrijden ontmoette De Treffers met Katwijk en AFC twee potentiele titelkandidaten. In de volgende vier wedstrijden waarin het onder andere wordt opgenomen tegen promovendi Jong Almere City en Scheveningen zou het puntenaantal van de rood-zwarten dus opgeschroefd kunnen en moeten worden.

De Treffers geeft het in 10 minuten weg

De 4-1 nederlaag tegen AFC kwam tot stand binnen een tijdsbestek van tien minuten. Tot en met de 68ste minuut werd een 0-1 voorsprong verdedigd, Coen Maertzdorf scoorde deze treffer net voor de rust. Het ging echter in een rap tempo mis voor De Treffers met vier goals heel snel achter elkaar. In het grootste deel van de wedstrijd was De Treffers gewaagd aan de Amsterdammers en op dit gegeven kan men voortborduren.

De Treffers heeft het lastig op bezoek bij Jong-ploegen

In de afgelopen twee seizoenen in de Tweede Divisie heeft De Treffers het in totaal tien keer opgenomen tegen Jong-ploegen van betaald voetbal organisaties. Opvallend is dat de rood-zwarten op het eigen sportpark Zuid stuk betere cijfers overleggen dan in de uitwedstrijden. Thuis werd er nog niet verloren en werden dertien van de vijftien mogelijke punten gehaald. Als bezoekende club behaalde De Treffers slechts één punt. Dit was op bezoek bij Jong Vitesse in de laatste speelronde van het seizoen 2016/2017.

Veel doelpunten in het eigen stadion

Vorig jaar promoveerde Jong Almere City via de play-offs naar de Tweede Divisie door af te rekenen met UNA en JVC Cuijk. In de zaterdagse Derde Divisie eindigde Jong Almere City op de vierde plaats en was het een van de meest scorende ploegen in thuiswedstrijden. In totaal werden er 42 goals gemaakt in 31 wedstrijden. De meeste goals kwamen vorig jaar op naam van spits Khalid Tadmine, hij komt inmiddels uit voor competitiegenoot Koninklijke HFC. Op dit moment wordt de topscorerstitel gedragen door Anwar Bensabouh en Jelle Goselink, zij maakten ieder twee goals.

Controverse rondom de Jong-teams

Het is inmiddels een terugkerend fenomeen in de voorbeschouwingen naar aanloop van de wedstrijden tegen de Jong-teams, de discussie die de aanwezigheid van deze ploegen in de Tweede Divisie oproept. Met 22 spelers werden er in deze competitie al meer spelers ingezet door Jong Almere City dan De Treffers in zijn selectie herbergt. Daarnaast is er dit seizoen sprake van nog een competitie vervalsend element. Waar normaal gesproken de nummer zeventien en achttien degraderen, kan dat dit seizoen voor de nummer vijftien gelden. Dit is het geval wanneer de drie Jong-teams de onderste plekken bezetten. De nummer laatst degradeert dan en, aangezien er volgend seizoen twee Jong-teams moeten uitkomen in de Tweede Divisie, de nummer 15 ook. Hopelijk geldt dit als extra motivatie om weg te blijven van de onderste plekken en aanstaande zaterdag drie belangrijke punten te pakken!

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Alex Bos. In twee eerdere wedstrijden dit seizoen in de Tweede Divisie gaf hij drie gele kaarten en één rode prent. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Yanwar Stadion aan de Competitieweg 20, 1318EA Almere en de aftrap is om 15:30u.

Pakt De Treffers drie belangrijke punten? Tot zaterdag!