DE TREFFERS GEEFT VOORSPRONG WEG IN AMSTERDAM

Het is De Treffers niet gelukt om met een punt of drie punten huiswaarts te keren vanuit Amsterdam. Tegen AFC werd het na een 0-1 ruststand 4-1 voor de thuisploeg. De vier AFC-doelpunten vielen overigens in een tijdbestek van 12 minuten.

De eerste kans van de wedstrijd, waarin De Treffers sterk startte, was voor AFC. Yordi Teijsse Stoomde op naar het doel van Niels Kornelis maar de Groesbeekse goalie bracht redding.
Rond het halve uur had De Treffers op voorsprong moeten komen toen Sjoerd Ars rechtsback Frenk Keukens vrij voor keeper Zonneveld zette. Ook hier kwam de keeper als winnaar uit de bus.
Een paar minuten later moest dezelfde keeper wederom reddend optreden. Een voorzet van Arda Havar kon niet binnengewerkt worden door Sjoerd Ars.

Even later was het wel raak voor de, vandaag in het blauw spelende, rood-zwarten. Wouter Op Den Camp gaf een prima pass op Sjoerd Ars. Verdediger Magid Jansen dacht verdedigend te handelen maar hij bracht de Amsterdamse defensie alleen maar verder in de problemen. Sjoerd Ars bereikte Coen Maertzdorf en hij schoot De Treffers naar een verdiende voorsprong, 0-1.

De tweede helft werd door AFC furieus begonnen. Aleksandar Jankovic verloor op het middenveld de bal en via een combinatie kwam de bal bij nummer 27 van de hoofdstedelingen, Fouad Belarbi. Hij zag zijn poging in het zijnet belanden. De Treffers was direct gewaarschuwd voor de dadendrang van de thuisploeg.
In de 57e minuut had De Treffers op 0-2 moeten komen toen Sjoerd Ars diep gestuurd werd door Aleksandar Jankovic. Helaas voor de ploeg van Anton Janssen zag Sjoerd Ars zijn inzet door de paal gekeerd worden.

Het laatste half uur was zonder enige twijfel het domein van AFC. Niels Kornelis kon in de 62e minuut een inzet van Jonathan Richard nog tot corner verwerken en zag vier minuten later de lat redding brengen op een poging van Derre Kwee. Amper een minuut later lag de bal wel achter Niels Kornelis. Een voorzet van Grootfaam werd bij de tweede paal binnengekopt door Raily Ignacio. Het feit dat de AFC spelers de bal heel snel pakte na de gelijkmaker gaf aan dat men bloed rook, en met hun neuzen was niets mis.

In de 70e minuut werd het zelfs 2-1 toen balverlies van Jankovic balbezit van Derre Kwee opleverde. Hij raakte waarschijnlijk de bal geheel verkeerd maar zijn inzet van buiten de zestien verdween boven Niels Kornelis en onder de lat.
De verwachting zou zijn dat De Treffers nu wel wakker geschud zou zijn en vol de aanval zou zoeken op jacht naar de gelijkmaker. Niets van dit alles was waar. AFC zorgde ervoor dat De Treffers er niet meer aan te pas kwam en ging vrolijk verder waar het mee bezig was, scoren.
Een kwartier voor tijd maakte Ignacio zijn tweede van de middag en Belarbi maakte in de 78e minuut zelfs de 4-1.

Zonde. Een helft lang had De Treffers de wedstrijd onder controle in Amsterdam. Helaas werd de 0-2 niet gemaakt waardoor AFC alsnog in de wedstrijd kwam en de rood-zwarten gedesillusioneerd achter liet.
Borst vooruit en kin omhoog want zaterdag spelen we om 15.30 uur de uitwedstrijd tegen Jong Almere City.