Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing IJsselmeervogels – De Treffers

Aanstaand weekend gaat de succesvolste zondagamateurclub op bezoek bij de succesvolste zaterdagvereniging. Oftewel, De Treffers reist af naar Spakenburg-Bunschoten om het hier op te nemen tegen IJsselmeervogels. De ‘Rooien’ zijn de enige nog ongeslagen ploeg in de Tweede Divisie en bezetten de tweede plaats op de ranglijst. De eerste drie wedstrijden van het seizoen resulteerden voor De Treffers in verlies-gelijk-winst en datzelfde patroon was aanwezig bij de volgende drie wedstrijden. Door deze serie uitslagen verzamelden de rood-zwarten acht punten en staan daarmee in de middenmoot.

Twee klassiekers afgelopen weekend

In de vorige wedstrijd nam De Treffers het op tegen Koninklijke HFC, hiermee kwam de oudste voetbalclub van Nederland op bezoek bij de succesvolste zondagvereniging en dat mag met recht een klassieker worden genoemd. De Treffers behaalde een zwaar bevochten zege en drie belangrijke punten door een goal van Pim Balkestein. Een dag eerder stonden IJsselmeervogels en Spakenburg tegenover elkaar in de grootste amateurderby van Nederland. Deze klassieker eindigde in 2-2 doordat ‘de Vogels’ twee keer terug kwamen van een achterstand. De goals kwamen op naam van aanvallers Danny van den Meiracker en Robbert Olijfveld die hiermee hun respectievelijke vijfde en derde goal van het seizoen noteerden.

Goede herinneringen aan sportpark de Westmaat

Vorig seizoen wist De Treffers de wedstrijd op bezoek bij IJsselmeervogels overtuigend te winnen. Met een 5-1 overwinning was de ploeg van trainer Anton Janssen verantwoordelijk voor de grootste thuisnederlaag van IJsselmeervogels sinds de invoering van de voormalige Topklasse in 2010. De goals namens De Treffers werden gemaakt door Cedric Badjeck (3x) en Nick de Bondt (2x). Daarnaast staat de uitwedstrijd van De Treffers in 1998 bij IJsselmeervogels bij vele rood-zwarten in het geheugen gegrift. In deze wedstrijd veroverde De Treffers de tweede algehele amateurtitel door met 4-1 te winnen.

Weerzien met van Riel

Voor De Treffers wordt het aanstaande zaterdag een ontmoeting met een oude bekende. Eef van Riel speelde over twee periodes verdeeld vier seizoenen in het rood-zwart en maakte afgelopen seizoen de overstap naar IJsselmeervogels. Afgelopen zaterdag viel van Riel vlak na rust in voor de geblesseerd uitgevallen Kevin de Visser. De kans is dus aanwezig dat van Riel aanstaande zaterdag zijn oud-ploeggenoten aan de aftrap treft. Naast van Riel kwamen zeven andere spelers ‘de Vogels’ afgelopen zomer versterken. Hiervan zijn Maikel de Harder, Danny van den Meiracker, Kevin van Diermen en Kevin de Visser frequente basisklanten. Mede door de inbreng van deze nieuwelingen is IJsselmeervogels van plan zich dit seizoen te mengen in de titelstrijd.

Goede thuisbalans

Om dit seizoen mee te doen om de bovenste plekken zal de ploeg van trainer Ted Verdonkschot vooral betere resultaten moeten halen in uitwedstrijden in vergelijking met vorig seizoen. Er waren vorig jaar namelijk maar vijf ploegen die als bezoekende club minder punten behaalde dan IJsselmeervogels. In de thuiswedstrijden kenden de ‘Rooien’ daarentegen een behoorlijk seizoen. Wat opviel is dat er op het eigen sportpark slechts negentien tegentreffers werden geïncasseerd. Afgezien van de vijf doelpunten die De Treffers als bezoekende club scoorde, betekent het dat in de meeste thuiswedstrijden de defensie van IJsselmeervogels zich heel goed staande hield.

De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter Jesse Rozendal. Hiermee fluit hij dit seizoen zijn tweede wedstrijd in de Tweede Divisie, bij zijn eerdere aanstelling deelde Rozendal 4 gele kaarten uit. Daarnaast had deze leidsman dit seizoen ook al drie wedstrijden in de KNVB beker onder zijn hoede, hierin gaf hij vijftien gele kaarten. De aftrap is aanstaande zaterdag om 15:00u aan Westdijk 14, 3752 AE te Spakenburg.

Zorgt De Treffers voor de eerste nederlaag van IJsselmeervogels? Tot zaterdag!