Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing IJsselmeervogels – De Treffers

Met zes punten uit twee wedstrijden is ons eerste elftal goed aan het seizoen begonnen. Zaterdag gaat de reis naar Bunschoten-Spakenburg om het op te nemen tegen IJsselmeervogels. De Vogels wonnen één van de eerste twee wedstrijden. Houdt de vliegende start van De Treffers nog even aan tegen de Vogels?

IJsselmeervogels

In de eerste wedstrijd van het seizoen won IJsselmeervogels op eigen veld met 3-2 van promovendus OFC. Alle doelpunten vielen in de spectaculaire eerste helft. In de tweede wedstrijd kon de ploeg van Gert Peter de Gunst de eerste zege geen goed vervolg geven. De rooien gingen met duidelijke cijfers onderuit tegen AFC: 3-0. IJsselmeervogels verloor bovendien niet alleen de wedstrijd, maar zag ook de nodige spelers uitvallen. Verdediger Mitch Willems zat al in de lappenmand en daar heeft nieuwkomer en aanvoerder Wessel Boer zich bijgevoegd. Verdediger Daniel van Son en aanvallers El Haddouti en Westerman vielen ook uit, maar zijn wellicht wel op tijd hersteld.

Eerdere resultaten 

In de uitwedstrijd bij IJsselmeervogels verloor De Treffers vorig seizoen met 1-0. Op ons eigen sportpark Zuid won De Treffers met hetzelfde minimale verschil. Op de ranglijst ontliepen De Treffers en IJsselmeervogels elkaar ook weinig en was het verschil slechts één punt. Een overwinning bij een concurrent van het vorige seizoen zou een mooie aanvulling zijn op de al succesvolle start van het seizoen. In competitieverband speelden De Treffers en IJsselmeervogels zeven keer tegen elkaar. Drie keer won De Treffers, twee keer IJsselmeervogels en twee keer werd het gelijk.

Selectie 

IJsselmeervogels moet het zaterdag in ieder geval doen zonder Danny van den Meiracker. De spits en maker van de winnende goal vorig seizoen, verruilde afgelopen zomer het shirt van IJsselmeervogels voor dat van Quick Boys. De opvolgers van hem heten Kian Visser en Youssef Blel. Visser scoorde vorig seizoen 16 keer in het shirt van Harkemase Boys in de Derde Divisie en Youssef Blel maakte 12 doelpunten in de Derde Divisie voor VVSB. Beide scoorden nog niet in officieel verband voor IJsselmeervogels. De topscorer in dit prille seizoen is Steven Sanchez Angulo. Hij, tevens Vogels’ topscorer van vorig seizoen met tien doelpunten, scoorde twee keer tegen OFC.

De wedstrijd tussen De Treffers en IJsselmeervogels begint zaterdag om 15:00 uur. Tot dan!