Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing GVVV – De Treffers

In de tweede speelronde van de Betnation Divisie speelt De Treffers een uitwedstrijd tegen GVVV. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg van Gery Vink op de tweede plaats in de Derde Divisie. In een nacompetitie met acht ploegen kwam GVVV uiteindelijk als winnaar uit de strijd. Hierdoor zijn de blauwhemden na één seizoen afwezigheid weer terug op het hoogste amateurniveau. In het seizoen 2021/2022 daalden GVVV namelijk via de nacompetitie af naar de Derde Divisie.

Terugblik

In de eerste speelronde van het seizoen speelde GVVV met 2-2 gelijk tegen mede-promovendus ADO’20. Spits Ilias Latif zorgde in de eerste helft voor de openingstreffer namens de Veenendalers. Via goals van Helder (ADO’20), Sille (GVVV) en opnieuw Helder waren met name de laatste twintig minuten van het duel doelpuntrijk en spannend. De 2-2 van ADO’20 viel in de 95e minuut van de wedstrijd en daarmee verloor GVVV dus twee punten. De Treffers kon geen punt(en) bijschrijven na de eerste competitiewedstrijd. Quick Boys was een stuk beter in de eerste helft en dat resulteerde in een 0-2 achterstand. Tim Waterink scoorde al snel de aansluitingstreffer in de tweede helft. De spits viel echter na ongeveer een uur spelen uit met een blessure en hierna lukte het minder goed om de druk op het doel van Quick Boys te houden. Uiteindelijk counterde de uitploeg naar 1-3. Een vervelende start van het seizoen, maar er zijn nog 33 speelrondes te gaan om alsnog een succesverhaal te schrijven!

Eerdere resultaten

De Treffers en GVVV speelde sinds de invoering van de Tweede Divisie negen keer tegen elkaar in officieel verband. In de jaren daarvoor waren beide ploegen al vaak oefentegenstanders. Vijf van de negen wedstrijden werden gewonnen door De Treffers. Drie keer veroverde GVVV drie punten en één keer werden de punten gedeeld. In het seizoen 2021/2022 stonden de laatste twee ontmoetingen op het programma. Beide keer stapten de thuisploeg als winnaar van het veld. De Treffers won in de vierde speelronde met 1-0 dankzij een goal van Gavin Vlijter. GVVV stond toen nog onder leiding van trainer Jochem Twisker, maar enkele weken later diende hij toen zijn ontslag in. Gery Vink pakte het bijltje op en onder zijn leiding (en met enkele tussentijdse aanwinsten) vond GVVV de weg omhoog. Zo was GVVV destijds in speelronde 32 met 2-0 te sterk voor De Treffers. Byron Burgering was toen met twee doelpunten de grote man aan de zijde van GVVV.

Selectie GVVV

Met Byron Burgering is de meest scorende speler van de Veenendalers genoemd. Vorig seizoen scoorde Burgering 24 keer in de competitie. Daar bovenop vond de aanvallend ingestelde speler ook nog drie keer het net in zes nacompetitiewedstrijden. Burgering is sinds januari 2022 speler van GVVV en heeft zich sindsdien flink laten gelden. In totaliteit scoorde Burgering al 42 keer in 68 wedstrijden voor de bespelers van sportpark Panhuis. Dit seizoen heeft Burgering in de voorhoede gezelschap gekregen van Leroy George. De oud-speler van De Treffers nam in de openingswedstrijd tegen ADO’20 meteen twee assists voor zijn rekening.

Boekt De Treffers de eerste officiële wedstrijd van het seizoen tegen GVVV? Graag tot zaterdag aan de blauwe zijde van sportpark Panhuis!