Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING GVVV – DE TREFFERS

Afgelopen weekend behaalde De Treffers de eerste overwinning van het seizoen door een 3-1 zege op Jong Sparta. De ploeg van trainer Jan de Jonge zal het goede gevoel dat ongetwijfeld is ontstaan willen vasthouden en daarvoor dient afgerekend te worden met GVVV. De blauwhemden uit Veenendaal wisten hun wedstrijd afgelopen weekend ook winnend af te sluiten, in en bij Katwijk won GVVV met 3-2. Welke ploeg geeft zijn overwinning een goed vervolg?

Belangrijke overwinningen en belangrijke serie

Voor zowel De Treffers als GVVV kwam de overwinning in de afgelopen speelronde als geroepen. Twee nederlagen waren namelijk het resultaat van de eerste twee wedstrijden van De Treffers en de tegenstander van aanstaande zaterdag hield ook slechts één punt over aan de eerste twee potjes van het seizoen. Door de overwinningen van afgelopen weekend maken zowel De Treffers als GVVV deel uit van de hele brede middenmoot die loopt vanaf plek 8 tot en met plek 16 op de ranglijst. Dat er daarom van een echte middenmoot nog geen sprake is, is evident. Echter, met iedere gespeelde wedstrijd aan het begin van de competitie komt het moment steeds dichterbij komt dat de eerste schifting op de ranglijst gaat plaatsvinden. Zowel De Treffers als GVVV zullen dan minimaal tot de ‘echte’ middenmoot willen behoren en dus lijkt de aanstaande serie wedstrijden nog belangrijker dan de afgelopen wedstrijd. Startend dus met de aanstaande ontmoeting in Veenendaal.

Vrijwel altijd een winnaar

Dat een van de ploegen zaterdag met een overwinning van het veld stapt en dus goede zaken doet op de ranglijst, lijkt een zekerheidje. In totaal ontmoetten De Treffers en GVVV elkaar namelijk al negentien keer en in deze wedstrijden werd er slechts één keer gelijk gespeeld. Het verschil in winstpartijen zal de mede rood-zwarte aanhanger moed geven. Liefst dertien wedstrijden werden gewonnen door De Treffers en hier waren onder andere de laatste twee uitwedstrijden op sportpark Panhuis onderdeel van. Een simpele rekensom maakt dat GVVV vijf keer de sterkste was in de onderlinge ontmoetingen.

Good-old Berry Powel

Om met een goed resultaat weg te gaan uit Veenendaal zal De Treffers moeten oppassen voor Berry Powel. In de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Katwijk had Powel zijn eerste basisplaats en hierin liet hij meteen van zich spreken met twee doelpunten. De inmiddels 39-jarige oud-prof begon in 2014 aan een trektocht langs verschillende amateurclubs en sindsdien scoorde Powel 67 keer in 122 wedstrijden in het amateurvoetbal. Vorig seizoen was hij bovendien nog verantwoordelijk voor een vroeg einde van het bekeravontuur van De Treffers. In dienst van DVS’33 schoot hij in de verlenging de beslissende 2-1 binnen. De topscorer van GVVV is echter niet Powel maar een andere zomerse aanwinst, Philip Ties scoorde dit seizoen al drie keer.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Michael Eijgelsheim die meteen zijn debuut maakt in de Tweede Divisie. Vorig seizoen had hij in zowel de Derde Divisie zaterdag en Derde Divisie zondag één wedstrijd onder zijn hoede. In deze wedstrijden deelde hij drie gele kaarten en één (indirecte) rode kaart uit.

Let op: In verband met de live-registratie van FOX Sports start de wedstrijd om 15:30u.

Settelt De Treffers zich vaster in de middenmoot? Tot zaterdag!