Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – De Treffers

De Treffers speelt donderdag 21 oktober in de tweede ronde van de KNVB beker tegen Go Ahead Eagles. De club uit Deventer staat 6de in de Eredivisie en daarmee 35 plaatsen hoger dan de 3e plaats van De Treffers in de Tweede Divisie. Zorgt de ploeg van Leeroy Echteld voor een gigantische stunt in de Adelaarshorst?

Go Ahead Eagles

Afgelopen weekend speelde Go Ahead Eagles met 1-1 gelijk tegen Excelsior. Dit gelijkspel volgde na twee nederlagen op eigen veld. Achtereenvolgens FC Twente (1-3) en FC Utrecht (0-2) waren te sterk voor de ploeg van trainer Rene Hake. Dit is opvallend, want tot de nederlaag tegen FC Twente was Go Ahead Eagles dertien wedstrijden ongeslagen in thuiswedstrijden. De doelcijfers in deze dertien thuiswedstrijden waren 31 doelpunten voor en slechts 7 doelpunten tegen. 

In de vorige ronde van de KNVB beker speelde Go Ahead Eagles tegen onze competitiegenoot Koninklijke HFC. Vijf minuten voor tijd kwam HFC op voorsprong en leek een grote stunt in de maak, maar Nauber zorgde in de 90ste minuut voor de gelijkmaker. In de verlenging liep Go Ahead Eagles, nadat Koninklijke HFC met een man minder verder moest, uit naar een ruime 4-1 zege. De laatste keer dat Go Ahead Eagles werd uitgeschakeld door een amateurclub was in het seizoen 2016/2017. Toen was vierde divisionist Jordan Boys met 2-1 te sterk. Ook in 2020 was uitschakeling dichtbij. Toen won Go Ahead pas na strafschoppen van IJsselmeervogels. Op  basis van de historie liggen er dus zeker kansen! 

De topscorers van Go Ahead Eagles dit seizoen  zijn Willum Thor Willumsson en Sylla Sow. Beide spelers scoorden vijf keer in de Eredivisie. Sow is overigens de oudere broer van Ifra Sow en Sam Sow. Ifra verruilde afgelopen zomer het rood-zwart van De Treffers voor Oss’20. Sam speelt momenteel in De Treffers O21. 

De Treffers

De Treffers schreef vorig seizoen geschiedenis in de KNVB beker door met RKC Waalwijk en sc Cambuur twee Eredivisionisten uit te schakelen. In de eerste wedstrijd tegen RKC wonnen de rood-zwarten met 2-0. Gavin Vlijter scoorde de 1-0 na een kwartier en Brian Campman schoot uit een fantastische vrije trap de 2-0 binnen. In de volgende ronde was Willem den Dekker het goudhaantje. De aanvallende middenvelder scoorde met een weergaloze volley de 1-0 en die voorsprong werd, mede dankzij goed keeperswerk van Niels Kornelis niet meer handen gegeven. In de achtste finale speelde De Treffers een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Ondanks een goede eerste helft waarin er kansen waren om op voorsprong te komen, was het 0-0 met rust. Snel na de rust scoorde De Graafschap en uiteindelijk werd het 3-0. 

In de huidige bekercampagne schakelde De Treffers eerst HVCH uit door een 1-4 overwinning en in de vorige ronde waren de rood-zwarten veel te sterk voor UNA (4-0). Krijgt het bekeravontuur een vervolg in de Adelaarshorst? Tot vanavond!