Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Coen Maertzdorf en Rick Wouters per direct naar Kozakken Boys

De Treffers en Kozakken Boys hebben overeenstemming bereikt over het vertrek van Coen Maertzdorf en Rick Wouters. Dit is op nadrukkelijke wens van de spelers, omdat zij bij Kozakken Boys meer perspectief op speeltijd hebben. De Technische Commisie heeft getracht om Coen en Rick te behouden, maar uiteindelijk de wens van de spelers gerespecteerd.

Coen Maertzdorf speelde vanaf het het seizoen 2014/2015 voor De Treffers. In totaal speelde Coen 265 wedstrijden, waarvan 194 als basisspeler. In het seizoen 2017/2018 werd Coen verkozen tot ADCO Speler van het Jaar. Coen scoorde in totaal 46 keer en gaf 31 assists voor De Treffers.

Rick Wouters speelde vanaf het seizoen 2021/2022 in het rood-zwart. In tweeënhalf seizoen speelde de linksback 59 wedstrijden, waarvan 51 als basisspeler. Rick scoorde vier keer en gaf zeven assists (waaronder één in zijn laatste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles afgelopen donderdag).

De Treffers bedankt Coen en Rick voor hun jarenlange inzet en wenst beide spelers veel succes bij Kozakken Boys.

Coen wil graag middels een brief de Treffers-supporters bedanken:

Beste Treffers supporters,

Ik ga jullie helaas verlaten. Vanaf januari zal ik uitkomen voor Kozakken Boys. Dit seizoen is voor mij niet helemaal verlopen zoals ik wilde. Mijn rol in het elftal werd steeds minder en daar had ik steeds meer moeite mee. In de 9,5 jaar dat ik bij deze geweldige club ben geweest, beschouw ik dit als een kleine teleurstelling. Ik ben de club enorm dankbaar voor de hele fijne tijd die ik hier heb gehad. Het waren voor mij eigenlijk alleen maar hoogtepunten. Als ik er dan toch een paar moet noemen dan ben ik trots dat ik speler van het jaar heb mogen worden in het seizoen 2017/2018. De laatste wedstrijd van dat seizoen tegen De Dijk staat nog helder in mijn geheugen gegrift. Het doelpunt dat ik toen scoorde, de 1-2, waardoor we de nacompetitie ontweken, was wellicht mijn belangrijkste doelpunt gedurende mijn 10 jaar bij de club. Toen ik hier kwam als 20 jarige had ik niet gedacht dat de Treffers zo’n enorme invloed op mijn leven zou hebben. De Treffers heeft mij geholpen met mijn baan bij Pluryn, waar ik nog steeds werk. Ik ben hier gaan wonen, heb hier vrienden gemaakt voor het leven en ook mijn relatie heeft verbinding met de Treffers. Ik voel me enorm verbonden met de club. En ook met mijn eigen onderneming Scoren met Werk zullen jullie me nog ongetwijfeld tegenkomen op het sportpark. Vooral de steun die ik van heel veel mensen binnen de club heb gevoeld zal ik niet snel vergeten. Dit is een voorlopig afscheid want ik ben ervan overtuigd dat we elkaar in de toekomst weer terug zullen zien op Zuid, wellicht in een andere rol. Ik wil alle supporters enorm bedanken voor jullie fantastische steun! En ik hoop dat er nog een moment komt dat ik van iedereen op een goede manier afscheid kan nemen. 

Ik wens jullie een gelukkig en gezond 2024!

Groet,

Coen