Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing FC Lisse – De Treffers

Aanstaande dinsdag staat voor De Treffers de inhaalwedstrijd tegen FC Lisse op het programma. Deze wedstrijd stond eigenlijk gepland in de 23e speelronde, maar kon toen niet doorgaan vanwege de winterse omstandigheden. Het kan verkeren. Niet alleen het weer heeft een flinke verandering laten zien, dit geldt ook zeker voor de prestaties van De Treffers. Ten tijde van de oorspronkelijke datum van de wedstrijd tegen Lisse stonden de geel-blauwen zeven punten voor op De Treffers, nu zijn dit er twee in het voordeel van de rood-zwarten. Inmiddels wordt de dertiende plaats bezet en dinsdag kan een hele grote stap richting klassebehoud worden gezet.

Gisteren won De Treffers voor de tweede keer dit seizoen van koploper Katwijk. Net zoals eerder dit seizoen was Joris Janssen de gevierde man. Door een goal vlak voor rust werd een verdiende voorsprong gepakt en in de 67e minuut kopte Joris Janssen zijn tweede binnen. Al met al werd er een zeer verdiende overwinning op de koploper geboekt en dit zal een flinke vertrouwensboost geven.

FC Lisse verloor gisteren met 4-2 op bezoek bij AFC en hierdoor zijn ze op de vijftiende plaats van de ranglijst terecht gekomen. De ploeg van trainer Robbert de Ruiter kwam 3-0 achter tegen AFC, maar een klein kwartier voor tijd kwamen ze via Niels Buijs terug tot 3-1. Verder dan dit kwam het niet en doordat zowel AFC als Lisse in de 90e minuut nog een keer scoorden, eindigde de wedstrijd in 4-2.

De Treffers en FC Lisse werkten pas één onderlinge wedstrijd af en dat was die van eerder dit seizoen. In deze wedstrijd deelden De Treffers en FC Lisse de punten op Sportpark Zuid. Achtereenvolgens werd een 2-0 en 3-1 voorsprong door de roodzwarten weggegeven, dit resulteerde in een 3-3 eindstand. Nick de Bondt en Pim Balkestein zorgden voor een 2-0 ruststand. Clubtopscorer Rowdy van der Putten maakte snel na rust de 2-1, maar Nick de Bondt leek ruim een kwartier voor het einde de wedstrijd te beslissen met de 3-1. FC Lisse toonde echter veerkracht en kwam via goals van Rik Vermeulen en Luca Tarani nog langszij.

De topscorer van FC Lisse is Rowdy van der Putten met acht goals. Hij haakte twee weken geleden echter geblesseerd af in de warming-up voor de wedstrijd tegen Barendrecht en afgelopen zaterdag zat hij nog niet bij de selectie. Daarnaast werden afgelopen zaterdag na de 3-0 spelmaker Martin van Eeuwijk en middenvelder Rik Vermeulen gewisseld om hen te sparen voor de wedstrijd van dinsdag. Van Eeuwijk speelde tegen AFC namelijk weer zijn eerste wedstrijd na een blessure. Achter Van der Putten staan bovengenoemde Vermeulen en Boyd Stevens tweede op de topscorerslijst met beide zes goals.

De scheidrechter van aanstaande dinsdag is Alex Bos. Hij floot dit seizoen al tien wedstrijden in de Tweede Divisie en gaf hierin 35 gele en twee rode kaarten. Een van deze rode kaarten was aan het adres van Lisse keeper Brian van der Werff voor het maken van hand buiten de zestien. Dit was tevens de enige wedstrijd onder leiding van Bos waarin De Treffers of FC Lisse zijn opwachting maakte.

Zoals al genoemd in de eerste alinea kan De Treffers dinsdag een hele grote stap zetten naar handhaving in de Tweede Divisie. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk supporters mee gaan naar Lisse. Het is nog altijd mogelijk om je op te geven voor de busreis naar Lisse. Dit kan door een appje te sturen naar Jeremy Sillessen (06211181348) of Jos Eikholt (0646206927). De bus zal om 17:00u vertrekken en om 20:00u zal er worden afgetrapt.

Doet De Treffers goede zaken? Tot dinsdag!