DE TREFFERS PAKT WEER VOLLE WINST TEGEN KATWIJK

En wéér was De Treffers de sterkste in het duel tegen Katwijk, toch de onbetwiste nummer 1 in deze competitie. En wéér ontpopte Joris Janssen zich als kampioenendoder. Met twee inkoppers nam hij de totale doelpuntenproductie voor zijn rekening, zoals hij dat eerder ook al deed in Katwijk. De zege was zonder meer verdiend. Het zelfvertrouwen lijkt terug en dan behoeven de roodzwarten voor niemand bang te zijn. De Treffers – vv Katwijk: 2 – 0.

Dat er meer is dan voetbal, lieten de aanwezigen op Sportpark Zuid zien bij het begin van de wedstrijd. Een indrukwekkende minuut stilte voor de overleden teammanager van Katwijk, Sander Molenaar en voor de oud vice-voorzitter en lid van verdienste van De Treffers, Toon Lieffers. De Treffers doneerde bovendien € 500 aan Stichting Juul in de strijd tegen kinderkanker.

Na het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd als een speer. Het eerste kwartier was Katwijk de sterkste en kon De Treffers niet veel meer doen dan tegen houden. Maar vervolgens ontworstelde de thuisclub zich aan de druk en nam het initiatief steeds meer over. En ook de beste kansen waren voor De Treffers. De weer een uitstekende wedstrijd spelende Niels Wouters zette Coen Maertzdorf aan het werk, die zijn voorzet weggewerkt zag worden voor het gretige hoofd van Robin Janssen. Uit de daarop volgende hoekschop kon doelman De Vries op de doellijn ternauwernood redding brengen. Toen Maertzdorf even later Niek Versteegen lanceerde, was het weer een Katwijker been, dat een doelpunt voorkwam. De combinaties van de roodzwarten, die we zo lang op het thuishonk hebben moeten missen, waren een lust voor het oog. Het was dan ook volledig verdiend, dat Joris Janssen in de 42e minuut met het hoofd zijn ploeg op voorsprong bracht uit een hoekschop van Boy van de Beek. Was Katwijk in de eerste helft dan helemaal niet gevaarlijk? Natuurlijk wel: Susan was er dichtbij met een kopbal, die naast ging en op slag van rust had Michiel van Dam zijn team weer op gelijke hoogte kunnen en eigenlijk ook moeten brengen: zijn kiezelharde schot van dichtbij ging ook al naast.

Het eerste kwartier van de tweede helft moesten de tanden even op elkaar. Maar toch was het De Treffers, dat daarin de beste kans kreeg om de score uit te bouwen. Een geweldige rush van Niels Wouters, die doorspeelde op de hard werkende Niek Versteegen. Maar zijn inzet verdween over de achterlijn. Katwijk voerde de druk verder op en het tweede doelpunt van Joris Janssen in de 67e minuut kwam dan ook als een bevrijding. Een hoekschop van opnieuw Boy van de Beek en een zich slim vrij spelende Joris Janssen, die uiteindelijk boven alles en iedereen uit torende: 2-0. Een paar minuten later had Eef van Riel, als hij iets zelfzuchtiger was geweest, zelfs de 3-0 op de schoenen. In plaats daarvan koos hij voor een voorzet, die werd onderschept. Er moest nog een katachtige reactie van Niels Kornelis aan te pas komen om Katwijk niet terug in de wedstrijd te brengen, maar na een enerverende slotfase kon de zege toch over de eindstreep getrokken worden.