Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing FC Lisse – De Treffers

De Treffers speelt dit weekend een uitwedstrijd tegen FC Lisse. Vorig seizoen eindigde Lisse als promovendus op de 12e plek. Het huidige seizoen verloopt minder voorspoedig. De geel-blauwen staan laatste met vijf punten (maar hebben nog wel een wedstrijd tegoed). De Treffers draait daarentegen als een trein en haalde uit de laatste zeven wedstrijden negentien punten. 

FC Lisse 

Fusieclub Lisse ontstond in 1981 uit een fusie van Sportclub Lisse en Lisser Boys. Van alle clubs in de Tweede Divisie is FC Lisse met 43 jaar veruit de jongste vereniging. Desalniettemin, in deze korte periode heeft FC Lisse al een erelijst bij elkaar gevoetbald waar menig competitiegenoot jaloers op zou zijn. FC Lisse werd drie keer kampioen (1997, 2001 en 2008) van de Hoofdklasse en twee keer (2001 en 2008) kroonde men zich vervolgens ook tot beste van de zaterdagamateurs. In 2008 werd bovendien het algehele amateur kampioenschap binnen gehaald. De Lissenaren behoren hierdoor tot een van de negen amateurclubs in de Tweede Divisie die ooit algeheel amateur kampioen werden.

Na 2008 werd de prijzenkast niet meer aangevuld, maar tot en met 2016 speelde FC Lisse wel constant op het hoogste amateurniveau. Bij de invoering van de Tweede Divisie kon FC Lisse zich echter niet scharen tot het select groepje promovendi, waardoor de geel-blauwen op het tweede niveau terecht kwamen. Een jaar later volgde de promotie alsnog, maar het verblijf in de Tweede Divisie bleef beperkt toch slechts één seizoen. Dankzij een glansrijk kampioenschap in 2022 keerde FC Lisse recent weer terug in het amateurvoetbal walhalla. 

Vorig seizoen kende FC Lisse bij de terugkeer op het hoogste niveau een zorgeloos seizoen in de middenmoot. In de zomer namen vervolgens vele ervaren sterkhouders afscheid en stopte ook trainer Raymond Bronkhorst. Assistent-trainer Richard van Heulen werd benoemd tot hoofdtrainer, maar zijn dienstverband duurde niet lang. Hij behaalde met zijn selectie in de eerste acht wedstrijden slechts één punt en daarom werd al vroeg in het seizoen besloten om uit elkaar te gaan. Sjaak Polak werd als nieuwe trainer aangesteld en in de drie competitiewedstrijden onder zijn leiding werden er vier punten gepakt. De uitwedstrijd bij Quick Boys ging met 3-0 verloren, maar op eigen veld werd daarna met 2-2 gelijk gespeeld tegen GVVV. Vorige week won FC Lisse de eerste wedstrijd van het seizoen. Op bezoek bij ADO’20 werd een 1-2 zege geboekt. 

FC Lisse heeft een kwaliteitsinjectie op het veld gekregen. Oud Ajacied en tevens ex-international Ricardo van Rhijn maakte vorige week zijn debuut voor FC Lisse. De rechtsback speelde 117 wedstrijden voor Ajax en voegt dus enorm veel kwaliteit en ervaring toe aan de selectie. Een andere personele wijziging is die van keeper Joost Meendering. Sinds de aanstelling van Polak krijgt deze keeper de voorkeur boven Richard de Groot, die het seizoen begon als eerste doelman. 

De Treffers

De Treffers speelde vorige week gelijk tegen HHC Hardenberg. De uitploeg kwam al vroeg op voorsprong, maar de ploeg van Leeroy Echteld maakte ook snel gelijk. Bouyaghlafen benutte een penalty nadat hij zelf onderuit werd gehaald. Daarna speelden beide ploegen om te winnen en er werd er nog een goal van Drost namens Hardenberg afgekeurd. Aan de andere kant werd in de laatste minuut nog een kopbal van Waterink van de lijn gehaald. Het gelijkspel in de vermakelijke wedstrijd betekende een einde aan een reeks van zes overwinningen van De Treffers,  maar positief bekeken werd het gat met nummer 3 Quick Boys vergroot. 

Eerdere resultaten 

De Treffers en FC Lisse speelden pas vier onderlinge wedstrijden. Twee remises en voor beide ploegen één overwinning is tot dusverre de onderlinge balans. Vorig seizoen wonnen de rood-zwarten met 0-2 op sportpark Ter Specke. Jordy Thomassen en Raymond Gyasi zorgden voor de dikverdiende zege. Op sportpark Zuid werd het 1-1. Willem Den Dekker zorgde voor de voorsprong, maar meteen na rust kwamen de gasten langszij via (de inmiddels vertrokken) David Verweij.