Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing FC Lisse – De Treffers

De Treffers speelt in de elfde speelronde van Jack’s League een uitwedstrijd tegen FC (Fusie Club) Lisse. De promovendus staat met twaalf punten op de dertiende plek en daarmee in de middenmoot. De Treffers is sinds afgelopen weekend weer terug in de top 3. Boekt de ploeg van Leeroy Echteld de zevende overwinning van het seizoen?

Terugval 

De Treffers stopte vorige week met de verdiende 3-0 thuisoverwinning op Kozakken Boys een mindere serie. FC Lisse heeft ook een terugval (gehad). De eerste vier wedstrijden bleven de Lissenaren ongeslagen en stonden de blauw-gelen in de subtop. De laatste zeven wedstrijden leverden echter maar één op overwinning op. Dat was tegen medepromovendus OFC. De meest opvallende nederlaag was wellicht die in het KNVB bekertoernooi. Op het eigen, en overigens prachtig verbouwde, sportpark Ter Specke verloor de ploeg met 3-0 van derdedivisionist DVS’33.  De laatste wedstrijd verloor FC Lisse met 3-2 op bezoek bij AFC. Tot en met de 88e minuut stonden de gasten nog met 1-2 voor maar AFC wist het toch om te draaien. 

Blikvanger 

De meest opvallende speler dit seizoen is tot dusverre Jeffrey Klijbroek. De 32-jarige middenvelder scoorde zes keer, waarvan drie keer in de eerste thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys. Spits Enzo Stroo scoorde vorig seizoen 24 keer maar had enkele wedstrijden nodig voor zijn eerste officiële goal van dit seizoen. De laatste vier wedstrijden scoorde hij echter drie keer. 

Eerdere resultaten 

In het seizoen 2017/2018 speelden De Treffers en FC Lisse voor het eerst en laatst tegen elkaar. De thuiswedstrijd eindigde in 3-3 en op bezoek bij FC Lisse won de thuisploeg met 2-1. In dat seizoen degradeerde FC Lisse overigens via de nacompetitie. Geen enkele basisspeler van toen is nog steeds van de partij bij FC Lisse. Niet alleen het sportpark maar ook de selectie is inmiddels dus flink gerenoveerd. In ieder geval, de landskampioen van de amateurs in 2008 is na vier seizoenen weer terug op het hoogste amateurniveau. Het is hoog tijd voor de eerste overwinning op FC Lisse voor de rood-zwarten!