De Treffers kan het nog

SPORTPARK ZUID – De Treffers kan het nog. Met een klinkende 3-0 overwinning op Kozakken Boys spoelden de roodzwarten de smaak van drie voorgaande nederlagen weg. De overwinning was ook in die hoogte verdiend. De Werkendammers werden met overtuiging en met lege handen terug naar huis gestuurd.

De wedstrijd kwam wat aarzelend op gang. Het eerste kwartier vielen er geen kansen over en weer te noteren. Maar na dat kwartier explodeerde de thuisclub. In de 16e minuut maakte een steeds beter in zijn vel zittende OussamaBouyaghlafen zijn tegenstander de bal afhandig om die naar de geheel vrijstaande Coen Maertzdorf te verzenden. Coen kapte en draaide een paar keer en degradeerde met een verwoestend schot de Kozakken-doelman Mike van de Meulenhof tot figurant. Dat was het sein voor De Treffers om de tegenstander steeds feller op de huid te zitten. Van de Meulenhof bracht nog redding op een venijnig schot van Brian Campman om de rebound van Bouyaghlafen over doel te zien verdwijnen. Een volgende aanvalsgolf kwam tot stand via een magnifieke beweging van Willem den Dekker. Die lanceerde daarmee Tjeu Langeveld. Tjeu ging op topsnelheid op het doel af, maar tot opluchting van de Werkendammers belandde diens inzet in het zijnet. En in de 37e minuut was Coen Maertzdorf dicht bij zijn tweede doelpunt. Deze keer bracht een verdediger redding op de doellijn. Kortom, Kozakken Boys mocht bij rust tevreden zijn, dat er nog maar een voor de ploeg minimale achterstand op het scorebord stond. En dus was het thuispubliek er tijdens de thee nog allesbehalve gerust op. De mannen uit Werkendam hadden vrij snel in de tweede helft zo maar weer op gelijke hoogte kunnen komen, maar gelukkig werd de voorzet van Giovanni Büttner door iedereen gemist. De Treffers kon dit niet op zich laten zitten. Met resultaat in de 60e minuut. Coen Maertzdorfleek op rechts de bal kwijt te raken, maar slaagde er in die toch bij Jordy Thomassen in te leveren. Die liet met een vlammend schot zien, dat hij het scoren nog niet verleerd was: 2-0. Aan de overkant had Gijs Schalks niet echt veel te doen. Maar toen het er op aan kwam, stond hij zijn mannetje. Lars Hutten mocht op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen en poeierde de bal daaruit richting linkerbovenhoek (voor de kijker, die niet achter doel stond: rechts). Met een katachtige reactie voorkwam Schalks de aansluiting. Vijf minuten later, in de 80e minuut maakte de recent aangetrokken spits Raymond Anane-Gyasi aan alle onzekerheid een eind. Een voorzet van Jordy Thomassen werd door hem binnen getikt: 3-0. In de resterende tien minuten had de score zo maar kunnen worden verdubbeld. De thuisclub zag de tegenstander niet meer te staan. Willem den Dekker stuitte op doelman Van de Meulenhof en een geweldige combinatie tussen Ricardo Ippel en Gavin Vlijter deed de bal maar net naast het doel belanden. Ongetwijfeld vergeet ik nog een paar geweldige acties, maar er kon uiteindelijk maar één conclusie getrokken worden: na vele jaren, waarin De Treffers steeds een of meer punten aan Kozakken Boys moest laten, was er deze keer voor de gasten uit Werkendam niets te halen op Sportpark Zuid.