Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – De Treffers

Aanstaande zaterdag staat de eerste uitwedstrijd en tweede wedstrijd van het seizoen op het programma. De Treffers reist af naar ‘sportpark Dijkpolder’ te Maassluis, waar er om 15:30u gevoetbald gaat worden tegen Excelsior Maassluis. De tricolores kroonden zich in 2016 tot de laatste amateurkampioen en eindigden vorig seizoen op een verdienstelijke 5de plaats in de Tweede Divisie.

De Treffers kende afgelopen zaterdag een prima seizoensouverture door GVVV met 2-0 aan de zegekar te binden. Deze zege kwam tot stand door goals van Nick de Bondt en Cedric Badjeck. De 1-0 was een door de Bondt benutte strafschop nadat Badjeck onreglementair was gevloerd binnen het strafschopgebied. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zorgde de nieuwe goalgetter Badjeck ervoor dat de hartslag van menig rood-zwarte weer daalde naar een acceptabel niveau door de 2-0 binnen te schieten. De brigade van Anton Janssen had het namelijk vooral in het laatste kwartier met 10 man, na een rode kaart van Bram Eltink, niet makkelijk met GVVV. Afijn, de eerste drie punten konden worden bijgeschreven en de blik kan op de volgende wedstrijd tegen Excelsior Maassluis.

Deze ploeg wist de eerste wedstrijd evenals De Treffers winnend af te sluiten. De ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk wist met 3 punten weg te komen uit ‘Het Kasteel’, door Jong Sparta met 1-0 te verslaan. De goal werd gemaakt door Vincent van den Berg.

Het wordt zaterdag de 3de maal dat Excelsior Maassluis en De Treffers de degens kruisen. Een saillant detail is dat Excelsior Maassluis de enige ploeg uit de competitie van vorig jaar is die niet wist te scoren tegen De Treffers. De voetbalkenners onder u snappen dat Excelsior Maasluis dus ook nog nooit heeft weten te winnen van De Treffers.
In Maassluis bleef de brilsstand op het bord staan, waar de gastheren ongetwijfeld het gelukkigste mee zijn geweest. Op ons eigen Sportpark Zuid was De Treffers ook de betere ploeg en hiervoor werd het toen wel beloond met een 2-0 overwinning. De goals werden destijds gemaakt door Robin Janssen en Wesley Meeuwsen.

Midweeks speelde De Treffers een oefenwedstrijd tegen Jong FC De Bosch, hierin werd er met 3-3 gelijkgespeeld. De Treffers trad aan met de spelers die tijdens de eerste wedstrijd op de bank zaten, aangevuld met 4 JO19-1 (makkelijk gezegd A1) spelers. Bij vlagen werd er behoorlijk voetbal op de mat gelegd en men kan dus ook spreken van een verdienstelijk gelijkspel.

Wanneer u niet van plan bent om uw navigatie aanstaande zaterdag in te stellen op Lavendelstraat 2 in Maassluis dan bent u van harte welkom om een bezoekje te brengen aan Nijerf 1 in ons eigen mooie Groesbeek. FOX Sports heeft er namelijk voor gekozen om de wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en De Treffers live uit te zenden. De kantine is dan ook voor u geopend om de wedstrijd live te volgen.

De leidsman aanstaande zaterdag is de heer Gert Keijl. Afgelopen seizoen floot hij 9 wedstrijden in de Tweede Divisie, De Treffers en Excelsior Maassluis gaven beide in 2 daarvan acte de présence. In deze 9 wedstrijden gaf Keijl 29 keer een gele kaart, de rode kaart bleef in al deze wedstrijden opgeborgen in zijn achterzak. Keijl kwam tot slot ook in actie tijdens de seizoensopening, hij had de wedstrijd tussen HHC Hardenberg en de Koninklijke HFC onder zijn hoede.

Hopelijk kunnen we de goede seizoensstart een passend vervolg geven en de prille ongeslagen status tegen Excelsior Maassluis uitbreiden. Tot zaterdag!