De Treffers speelt gelijk in Maassluis

Op een mooie zomermiddag lekker langs het veld en de geur van besproeid gras dat je neusgaten infiltreert.
Deels klopt voorgaande zin. Het weer was heerlijk alleen het veld was geurloos vanwege het feit dat het gemaakt was van rubber.

Geurloos was het spel van de thuisploeg overigens ook. Hiermee ging Excelsior nog bijna met drie punten van het rubber. Invaller Dyon Gijzen besliste anders. Hij volleerde een corner van Eef van Riel een minuut voor tijd in de hoek, 1-1.

Veel balbezit was zaterdagmiddag voor de Groesbekers. Met dit balbezit werd De Treffers echter maar heel sporadisch gevaarlijk. Met linksback Bryan Sirvania voor de geschorste Bram Eltink en verder dezelfde spelers als vorige week ging de equipe van Anton Janssen op jacht naar de driepunter.

Het begin was overduidelijk voor de rood-zwarten (vandaag spelend in het blauwe uittenue). Bas Hendriks schoot, voordat de tweede minuut het scorebord had bereikt, naast.
Vijf minuten later werd Cedric Badjeck in de zestien aan zijn shirt getrokken maar scheidsrechter Gert Keijl stond te ver van het wapenfeit af en floot niet.

Excelsior moest wachten tot minuut 22 voor het eerste wapenfeit. Een combinatie door het Groesbeekse centrum bracht de snelle voorhoedespeler Smally Leek in stelling. Zijn poging ging echter naast het doel van Niels Kornelis.
Een paar minuten later moest Bryan Sirvania met een goede verdedigende actie voorkomen dat dezelfde speler in kansrijke positie zou komen. Dit deed Bryan.
Hiermee waren de kansen/mogelijkheden voor de thuisploeg in de eerste helft benoemd.
De ploeg onder leiding van Jeroen Rijsdijk hield zich voornamelijk bezig met lange en veelal hoge ballen en het frustreren van de tegenstander.

Vijf minuten voor rust moest Excelsior doelman Jean Paul van Leeuwen nog in actie komen. De goed spelende Eef van Riel bracht met een prima actie Bryan Sirvania in stelling. Zijn schot(je) was een prooi voor de keeper. Hierdoor werd de ruststand 0-0. De bezoekers of kijkers van Fox zullen niet op het puntje van de bank (of tribune) hebben gezeten.

Na rust werden de intenties van De Treffers direct duidelijk. De aanval werd gezocht maar de ploeg had duidelijk moeite met het creëren van kansen. Het ontbrak vaak aan een goede laatste bal of aan creativiteit om de thuisploeg op achterstand te zetten.

Tien minuten na rust was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Smally Leek was er als de kippen bij om miscommunicatie in de Groesbeekse defensie af te straffen. Hij gaf de bal het juiste tikje om vervolgens juichend weg te lopen.
Voor Excelsior een ideaal scenario want zo konden zij zich nog meer richten op het tegenhouden en het wegwerken van alle ballen op eigen helft.

Voor Anton Janssen werd de 1-0 het sein om in te grijpen. Nick de Bondt en Wouter Op den Camp verlieten het veld ten faveure van Patrick Heesakkers en Dyon Gijzen.
Na deze dubbele wissel kon Excelsior alleen nog maar hopen op de lange balvaste Kevin Vink om de bal in de ploeg te houden. Dit bleef hoop want De Treffers kreeg steeds meer balbezit maar wederom zonder gevaarlijk te worden.

Een minuut na de wissel kwam Dyon Gijzen met een kopbal nog redelijk in de buurt van de gelijkmaker. Helaas ging de kopbal net naast.
De andere invaller (Patrick Heesakkers) was een kwartier voor tijd nog het dichtst bij de gelijkmaker. Hij won een kopduel en ging er zelf met de bal vandoor. Onder druk van de verdedigers schoot hij in kansrijke positie over.

Dyon Gijzen werd een minuut voor tijd het goudhaantje. Een corner van Eef van Riel werd door Dyon Gijzen ineens op de slof genomen. Keeper van Leeuwen was volslagen kansloos op deze heerlijk volley.
Twee minuten in blessuretijd kwam een voorzet van Badjeck bij Gijzen die met een subtiel hakje helaas geen doel trof.

Het laatste offensief was deze middag voor scheidsrechter Keijl. Hij vond het nodig om in de 93e minuut Eef van Riel een hele flauwe tweede gele kaart toe te bedelen. Iets waarvoor Kevin Vink en Niels Redert al meerdere malen naar gesolliciteerd hadden. Op al die momenten werd het met een wuifgebaar afgedaan.

Met de 1-1 blijft De Treffers ongeslagen al had er vandaag absoluut meer ingezeten. Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen Barendrecht.