Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – De Treffers

De volgende wedstrijd in de Tweede Divisie speelt De Treffers tegen Excelsior Maassluis en hiermee treft het de nummer vijf van de ranglijst. De tricolores manifesteren zich hiermee voor het derde jaar op rij als een stabiele subtopper. Vorig jaar werd het seizoen namelijk afgesloten op de zevende plaats en in het eerste jaar van de Tweede Divisie eindigde Excelsior Maassluis als vijfde. Met een overwinning voor De Treffers schuift de ploeg van Anton Janssen wederom een of enkele plaatsen op en kunnen ze ook bij het rijtje subtoppers geschaard worden. Gesterkt door de huidige vorm en wetende dat Excelsior Maassluis vorige week met 3-1 verloor van hekkensluiter VVSB, zullen de rood-zwarten met vertrouwen afreizen richting sportpark Dijkpolder.

Is Excelsior Maassluis al opgebrand?

De nederlaag van de ploeg van trainer Dogan Corneille kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Zoals gezegd bevindt Excelsior Maassluis zich in de subtop en is het heel ver verwijderd van de onderste regionen. De afstand met de bovenste ploegen is echter ook groot waardoor een kampioenschap ook een utopie is. Daarbij komt nog dat Excelsior Maassluis de tweede periodetitel zo goed als binnen heeft en zich daarmee verzekerd weet van de eerste ronde van de KNVB Beker. Enkel een 6-0 overwinning van de Koninklijke HFC in het inhaalduel tegen onze rood-zwarte trots kan hier nog verandering in brengen. Al met al blijft er in de huidige jaargang van de Tweede Divisie voor Excelsior Maassluis niet veel meer over om voor te spelen en zou het seizoen goed als een nachtkaars uit kunnen gaan.

De Treffers is nog lang niet klaar

In tegenstelling tot Excelsior Maassluis hebben de rood-zwarten nog genoeg om voor te spelen dit seizoen. De ploeg van Anton Janssen is officieel nog niet veilig, al zal in de huidige vorm niemand eraan twijfelen dat de gevarenzone nog in de buurt komt. In de laatste wedstrijden van het seizoen zal de blik gericht zijn op het linker rijtje en om zo hoog mogelijk te eindigen. Tevens kan het veroveren van de derde periodetitel nog als doelstelling worden gezien. De 4-1 overwinning op HHC Hardenberg was hiertoe in ieder geval al een mooie aanzet.

Excelsior Maassluis blijft een geduchte tegenstander

Hoewel de ploeg van Anton Janssen waarschijnlijk blaakt van het zelfvertrouwen heeft De Treffers niet zomaar afgerekend met Excelsior Maassluis. In de vijf eerdere ontmoetingen hadden de rood-zwarten het namens telkens lastig met de tricolores. Er werd slechts één overwinning behaald, liefst drie keer gelijk gespeeld en één keer verloren. Wat wellicht een voordeel is, is dat Excelsior Maassluis de voorbije jaargangen bekend stond om zijn (vrij) terughoudende manier van spelen en dat dit seizoen niet het geval is. Met Daan Blij heeft het namelijk de meest scorende middenvelder van de competitie en daarmee een absolute smaakmaker in huis. Hij scoorde inmiddels al dertien keer. Vincent van den Berg scoorde dit seizoen ook al tien doelpunten en hiermee hebben de twee topscorers hun seizoenstotaal van vorig seizoen al verbroken. Het komt dan wellicht ook niet als een verrassing dat Excelsior Maassluis nu al vaker scoorde dan in het gehele vorig seizoen. Meer goals en de genoemde offensievere speelstijl heeft echter ook als gevolg dat er al meer tegendoelpunten dan in de 34 wedstrijden van vorig jaar zijn geïncasseerd.

De scheidsrechter aanstaande zondag is Thom Winkel. In tien eerdere wedstrijden dit seizoen in de Tweede Divisie deelde hij 46 gele en vier rode (waarvan twee directe) kaarten uit.

Blijft De Treffers voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen? Tot zaterdag!