Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Bas Hendriks en Mees Siers verlengen ook bij De Treffers

Met de verlenging van Bas Hendriks en Mees Siers liggen er inmiddels veertien spelers vast voor het komende seizoen. Hendriks gaat hiermee zijn vijfde seizoen in en Siers speelt inmiddels alweer bijna anderhalf jaar in het rood-zwart.

De 24-jarige Hendriks speelde tot dusverre 58 competitiewedstrijden voor De Treffers en als het aan de middenvelder ligt worden dat er nog veel meer. ‘Ik heb het onwijs naar mijn zin bij De Treffers en voel me heel erg gewaardeerd en thuis bij de club. Voor mij was er maar één optie en dat was verlengen. Ik ben blij dat het goede gevoel wederzijds is vanuit de technische commissie.’

Na een lange periode geblesseerd te zijn geweest heeft Hendriks sinds de winterstop een basisplaats op de linksback positie. Toch gaat zijn voorkeur nog altijd uit naar het middenveld. ‘Het liefst speel ik op het middenveld, maar het belangrijkste vind ik om veel speelminuten te maken. Als linksback kan ik ook uit de voeten en voor de trainer is het natuurlijk een fijne bijkomstigheid dat ik multi-inzetbaar ben.’

Zoals gezegd gaat Siers aanstaande zomer zijn tweede volledige seizoen in bij De Treffers nadat hij vorig jaar in de winterstop transfervrij was. Siers maakte zijn debuut in de gewonnen derby tegen Achilles’29 en op dit moment speelde hij 26 wedstrijden in het rood-zwart.

Mees Siers herkent zich in de woorden van Bas Hendriks en spreekt ook van de warme club die De Treffers is. ‘Ik heb het heel erg naar mijn zin bij De Treffers en binnen de spelersgroep hangt een hele goede sfeer. Hoewel ik de kans had om weer naar het buitenland te gaan, blijf ik deze club graag trouw.’

De 31-jarige Siers is op dit moment bezig om zijn trainerscarrière op te starten en is de cursus UEFA A aan het afronden. ‘Mede hierom heb ik vorig seizoen in de winterstop de weloverwogen keuze gemaakt om over te stappen naar De Treffers en dat is een goede keuze gebleken.’

Vorig seizoen speelde Siers zijn wedstrijden als rechtsback maar sinds dit seizoen is hij de controlerende middenvelder voor de verdediging. ‘In het betaalde voetbal heb ik zowel als rechtsback en als middenvelder gespeeld. Zelf heb ik niet echt een voorkeur maar De Treffers ziet in mij een controlerende middenvelder.’

Tot slot merken Hendriks en Siers de goede flow op waarin De Treffers momenteel verkeerd. ‘Als spelersgroep zijn we ervan overtuigd om de goede serie door te zetten en het linker rijtje te bestormen!’

De Treffers wenst Bas Hendriks en Mees Siers veel succes en plezier toe bij hun langere verblijf op sportpark Zuid!