Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – De Treffers

De Treffers speelt dit weekend een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Eerder dit seizoen wonnen de rood-zwarten overtuigend met 4-0. Wint de ploeg van trainer Frank van Kouwen ook op sportpark Dijkpolder? De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Excelsior Maassluis

De tegenstander van aanstaande zaterdag maakt een lastig seizoen door. Excelsior Maassluis staat al vrijwel het hele seizoen in de onderste regionen van de ranglijst. Gezien het vorige seizoen komt dat niet helemaal uit de lucht vallen. Vorig seizoen handhaafde Excelsior Maassluis zich namelijk pas op de laatste speeldag. Notabene op doelsaldo werd toen de nacompetitie ontlopen. Voorafgaand aan de moeizame laatste twee seizoenen kwam Excelsior Maassluis nooit in de problemen in de Tweede Divisie. De Tricolores noteerden de 10e plek als laagste eindklassering en eindigden zelfs een seizoen als tweede.

Dit seizoen is de situatie dus anders. Waarschijnlijk gaat Excelsior Maassluis samen met FC Lisse, Kozakken Boys en Scheveningen bepalen wie er rechtstreeks degradeert, welke twee ploegen nacompetitie spelen en wie zich rechtstreeks handhaaft. Excelsior Maassluis staat momenteel 16e en daarmee op een van de twee nacompetitie plaatsen. De laagst geklasseerde club degradeert aan het einde van het seizoen. Momenteel is dat FC Lisse en deze club heeft vier punten minder dan Excelsior Maassluis. Scheveningen is momenteel veilig en heeft twee punten meer dan Excelsior Maassluis (zie de tabel hieronder). Het is onderin de ranglijst dus nog erg spannend en Excelsior Maassluis heeft de punten nog hard nodig.


In de laatste vijf wedstrijden veroverde Excelsior Maassluis vier punten. Er werd op eigen veld knap gelijk gespeeld tegen koploper Spakenburg (1-1) en daarnaast won de ploeg van Steye Jacobs thuis met 2-0 van GVVV. Daartegenover staan drie nederlagen in uitwedstrijden. Quick Boys (5-0), HHC Hardenberg (1-0) en ADO’20 (3-0) waren allemaal te sterk.

De Treffers

Vorig weekend won De Treffers zeer overtuigend met 3-0 van Katwijk. In een rechtstreeks duel tussen de nummer 2 en 3 van de ranglijst had Katwijk vrijwel niks in te brengen op sportpark Zuid. Met name in de eerste helft was De Treffers duidelijk de bovenliggende partij. Na 22 minuten stond er al een verdiende 2-0 voorsprong op het bord door goals van Tim Waterink en Willem den Dekker. Voor Waterink was het zijn 12e goal van het seizoen. Willem den Dekker scoorde zaterdag zijn tiende competitietreffer. Na 26 wedstrijden heeft Den Dekker hiermee zijn doelpuntenaantal van vorig seizoen al verbeterd. In de tweede helft bepaalde Jordy Thomassen de einduitslag op 3-0. Voor Thomassen was de wedstrijd tegen Katwijk overigens zijn 100e in het shirt van De Treffers. Deze mijlpaal kreeg extra glans door de 28e treffer van Thomassen. De aanvaller leverde ook 22 assists af.

Dankzij de overwinning op Katwijk werd de voorsprong op Katwijk vergroot naar zes punten. Nummer 3 Quick Boys staat op een achterstand van vier punten op De Treffers. Koploper Spakenburg heeft nog steeds zeven punten meer dan De Treffers.

Eerdere resultaten

In totaal speelden De Treffers en Excelsior Maassluis twaalf keer tegen elkaar. De laatste zes wedstrijden bleef De Treffers ongeslagen (4x winst, 2x gelijk), terwijl de eerste zes ontmoetingen slechts één overwinning opleverde voor de rood-zwarten. In totaal won De Treffers dus vijf keer. Drie keer was Excelsior Maassluis de winnaar en vier keer eindigde het onbeslist.

Wint De Treffers zaterdag voor de tweede keer dit seizoen op sportpark Dijkpolder? Eerder dit seizoen werd er op het sportpark van Excelsior Maassluis ook al gewonnen van Jong Sparta (0-1)!