Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing Excelsior Maassluis – De Treffers

De Treffers speelt vandaag een uitwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. De tricolores staan één plaats lager op de ranglijst dan de ploeg van Jan de Jonge, 7de dus. Vorig seizoen bezette Excelsior Maassluis de vijftiende plaats toen de competitie werd stil gelegd. 

Ploeg in vorm

Excelsior Maassluis steekt momenteel in een goede vorm. De laatste drie wedstrijden werden namelijk allemaal gewonnen. Allereerst werd Quick Boys in eigen huis met 2-1 verslagen en daarna werd er midweeks, na verlenging, met 2-0 gewonnen van de koploper van de Derde Divisie Zondag: OFC. Afgelopen zaterdag werd de succesvolle week klinkend afgesloten met een 3-0 overwinning op bezoek bij Scheveningen. Van alle ploegen in de Jack’s League wonnen enkel Excelsior Maassluis en AFC twee keer in de competitie en midweeks in de beker. De ploeg van Dogan Corneille heeft door deze reeks ongetwijfeld wat zelfvertrouwen getankt na een minder succesvolle voorbereiding en start van de competitie. Tijdens de oefencampagne werd weliswaar gewonnen van SC Telstar, maar er gingen ook twee wedstrijden verloren tegen Derde Divisionisten (Sportlust’46 en Barendrecht) en er werd gelijk gespeeld tegen hoofdklasser FC Rijnvogels. Na vier competitiewedstrijden stonden de Rijnmonders 15e op de ranglijst, maar inmiddels is Excelsior Maassluis dus opgeklommen naar het linkerrijtje. 

Talentenfabriek

Excelsior Maassluis zag in november 2020 plots twee sterkhouders wegvallen in de personen van Daan Smith en Sefa Kurt. De ervaren verdedigers besloten beide om per direct te stoppen met voetbal op hoog niveau. Daarnaast vertrok linksback Sekou Sylla afgelopen zomer naar TOP Oss. De gaten die waren ontstaan in de verdediging worden dit seizoen opgevangen door de 20-jarige Calvin Tureaij, de 21-jarige Gabri Urbanus en de 21-jarige Darwin Heuvelman. De eerste twee stonden vorig seizoen ook al onder contract bij Excelsior Maassluis en linksback Heuvelman is nieuw. Met de 27-jarige Gijs Abbas is er overigens ook een meer ervaren verdediger aangetrokken, maar het moge duidelijk zijn dat Excelsior Maassluis graag jonge spelers de kans geeft. En dat loont. Naast Sekou Sylla maakten nog meer talenten via sportpark Dijkpolder de stap naar de Keuken Kampioen Divisie of zelfs Eredivisie. Zo vertrok Marius van Mil afgelopen zomer naar ADO Den Haag. Milan van Ewijk (nu sc Heerenveen) en Ahmad Mendes Moreira (ex Groningen en Excelsior) komen ook voort uit de talentenfabriek die Excelsior Maassluis heet.   

Opvallende topscorer

De in de alinea hiervoor genoemde Calvin Tureaij is de verrassende topscorer van Excelsior Maassluis. De rechtsback scoorde al drie keer dit seizoen. Bram Wennekers scoorde dit seizoen twee goals. Hij is dit seizoen nieuw in de ploeg van Dogan Corneille. Daan Blij en Vincent van den Berg waren de laatste jaren verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de doelpunten van Excelsior Maassluis, maar dit seizoen scoorden ze beide pas één keer. 

Tot dusverre speelden De Treffers en Excelsior Maassluis zeven wedstrijden tegen elkaar. Maar liefst vier keer werd het gelijk, twee keer wonnen de blauw-wit-rood gestreepten en slechts één keer won De Treffers.