De Treffers wint op bezoek in Maassluis: 1-2

De Treffers heeft in speelronde 7 met 1-2 gewonnen van Excelsior Maassluis. Ook de vierde overwinning van het seizoen werd dus binnen gesleept met het kleinste mogelijke scoreverschil.

De rood-zwarten kenden een droomstart. In de eerste de beste aanval verstuurde Ricardo Ippel een pass door de lucht op Gavin Vlijter. De keeper van de thuisploeg, Jean-Paul van Leeuwen, kegelde onze aanvaller omver. De scheidsrechter kon daarom niks anders dan de bal op de stip leggen. Jordy Thomassen stuurde de keeper de verkeerde hoek in en zorgde zo voor de 0-1 na 3 minuten. Gesterkt door de voorsprong was De Treffers in de beginfase veruit de bovenliggende partij. De ploeg van De Jonge legde prima veldspel op de mat, maar had moeite om de vijfkoppige defensie van de thuisploeg nogmaals te kraken. Na twaalf minuten verstuurde Gavin Vlijter een prima voorzet vanaf de achterlijn. Een verdediger greep echter net in voordat Bram Zwanen kon uithalen. Na vijftien minuten had keeper Van Leeuwen moeite met een vrije trap van Brian Campman maar de vrije trap, en daaropvolgende corner, leverde ook geen goal op. In de achttiende minuut liet Excelsior Maassluis zich even zien. Vincent van den Berg kopte van ver boven op de lat. Enkele minuten later greep Dennis Hettinga goed in tijdens de opbouw van de tricolores. Na zijn onderschepping stoomde onze linksback op en probeerde het eens van afstand. Zijn schot was een best makkelijke prooi voor de keeper. De Treffers had de bal daarna op het middenveld al weer snel in bezit. Ricardo Ippel ging een combinatie aan met Brian Campman waarna onze aanvoerder de bal tot de vijandelijke 16 meter bij zich hield. Een prachtige pass door de defensie bereikte Gavin Vlijter op de achterlijn. Zijn lage voorzet werd binnen geschoten door Coen Maertzdorf: 0-2 in de 22e minuut.

Na de 0-2 werd Excelsior Maassluis de bovenliggende partij. Met name Vincent van den Berg maakte het de verdediging van De Treffers flink lastig. Zo probeerde hij het vanaf de middellijn maar de bal belandde op het dak van de goal. Na een half uur kreeg Bryan Sirvania een gele kaart nadat hij de ervaren aanvaller van Excelsior Maassluis vloerde. Enkele momenten later schoot Redouan Omar Ouali van Excelsior Maassluis hard naast na een afgeslagen corner. De thuisploeg bleef nadrukkelijker de aanval zoeken en De Treffers wisselde Bryan Sirvania en Dennis Hettinga even van positie. Met geel op zak liep Sirvania minder gevaar aan de zijkant tegen de twee spitsen van de Rijnmonders. Vlak voor rust ging Vincent van den Berg net onder de bal door na een voorzet en was de thuisploeg dus ook dicht bij een treffer. Hoewel Excelsior Maassluis aandrong, bleef De Treffers overeind en was de stand met rust 0-2.

Na de rust zochten Bryan Sirvania en Dennis Hettinga weer de vertrouwde posities op. De Treffers kwam het eerste kwartier vervolgens goed door, maar Bryan Sirvania helaas niet. Hij moest het veld met een blessure aan zijn lies verlaten voor David Janssen. Even hiervoor verving Leroy George, Bram Zwanen. Na een uur spelen was Excelsior Maassluis wel heel dichtbij de aansluitingstreffer. De bal werd allereerst vanaf rechts ingebracht, half weggewerkt, weer ingebracht en weer weggewerkt. Jordy Rondeel zat ergens met een hand tussen en de rood-zwarte verdedigers gooiden ook alles in de strijd om de bal weg te werken. Nauwelijks bekomen van de schrik, kwam de bal vanaf links stuiterend voor de goal. Met kunst- en vliegwerk werd ook dit gevaar geruimd. Even later stichtte De Treffers ook weer even gevaar. Brian Campman zocht het doel echter iets te veel naar links. De tijd tikte ondertussen gestaag verder en De Treffers gaf, zoals al het hele seizoen, weinig weg achterin. Een kwartier voor tijd wisselde De Treffers Gino van den Berg en Coen Maertzdorf voor Pim Balkestein en Marlon Versteeg. Enkele ogenblikken later lag de aansluitingstreffer erin, die eigenlijk niet uit kon blijven Dave van Delft scoorde na een mooie actie aan de rechterkant van het veld. De eerste goede kans was voor De Treffers. Jordy Thomassen kopte uit een vrije trap van Brian Campman op doel, maar de keeper redde in twee instanties.

In de laatste tien officiële speelminuten bleef De Treffers logischerwijs gokken op counters. Onze ploeg was hiermee gevaarlijker dan Excelsior Maassluis. Jordy Rondeel hoefde geen enkele keer echt handelend op te treden door een puike organisatie achterin. Daarentegen had Gavin Vlijter in de 87e minuut nog een behoorlijke kans. Hij was zijn tegenstander kwijt en kon op de keeper af maar schoot vanuit een vrij moeilijke hoek naast. In de 90e minuut schoot invaller Marlon Versteeg uit de draai naast vanaf zestien meter. In de blessuretijd hield De Treffers de bal veel op de vijandelijke helft door een reeks, slim verdiende, corners. Na 95 minuten was het gedaan en kon De Treffers drie punten bijschrijven!

Wederom een mooie overwinning voor De Treffers waardoor nu de gedeelde tweede plaats wordt ingenomen. Mede dankzij een ijzersterk team dat voor elkaar door het vuur gaat, kunnen de rood-zwarten met vertrouwen uitkijken naar de rest van het seizoen!