Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Spakenburg

De Treffers sluit dit weekend het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen kampioen Spakenburg. Het is een prachtig affiche tussen de twee beste amateurploegen van dit seizoen. Bij winst van De Treffers wordt overigens op eigen kracht de laatste periodetitel veroverd. 

Spakenburg 

In 33 wedstrijden veroverde Spakenburg 79 punten. Het is duidelijk dat de Blauwen de dikverdiende kampioen zijn. Sterker nog, cijfermatig is Spakenburg zelfs het beste team ooit in de Tweede Divisie. Het punten record was in handen van Jong AZ, dat 76 punten veroverde in 2016/2017. Spakenburg scoorde 86 keer dit seizoen en dat is één goal meer dan het record dat in handen was van Jong AZ (2016/2017) en AFC (2018/2019). Al met al is de prestatie van Spakenburg enorm indrukwekkend te noemen en daarvoor is alleen heel veel respect op zijn plaats. Bijzonder is het daarnaast om te vermelden dat de architecten van het Spakenburgse succes twee echte Blauwen zijn. Hoofdtrainer Chris de Graaf en assistent trainer Jorg Hartog speelden van kinds af aan voor Spakenburg en leidden hun club nu naar de amateurtitel. Sprookjes bestaan.

Twee spelers die dit seizoen het verschil maakten in het elftal van Spakenburg Ahmed el Azzouti en Mukhtar Suleiman. Beide aanvallers werden twee keer op rij kampioen met Katwijk en maakten afgelopen zomer de overstap naar sportpark de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg. El Azzouti scoorde 24 keer en ligt op schema om de topscorer te worden van de competitie. Suleiman scoorde vijftien keer en had dus ook een erg goed seizoen. Een andere zomerse aanwinst, middenvelder Sam van Huffel, was ook een schot in de roos. Hij scoorde zeven keer en leverde zeven assists af. 

De Treffers

De Treffers kan terugkijken op een heel goed seizoen. De rood-zwarten behaalden 71 punten in 33 wedstrijden en dit puntengemiddelde zou in bijna ieder seizoen van de Tweede Divisie de titel opleveren. Zo werd Katwijk de afgelopen twee seizoenen kampioen met 71 punten. Ook in 2018 (Katwijk, 72 punten) en in 2019 (AFC, 71 punten) had De Treffers met het huidige puntenaantal op titelkoers gelegen. Hoe dan ook, na de vijfde plaats van vorig seizoen heeft De Treffers een mooie stap voorwaarts gemaakt. Uitblinkers dit seizoen waren er te over. 

Zo scoorde Tim Waterink scoorde veertien keer en bewees hij heeft zichzelf daarmee als topschutter. Te meer vanwege zijn geringe aantal minuten in de eerste periode, mede vanwege een blessure. Omgerekend scoorde Waterink 1 goal per 140 minuten. Willem den Dekker had ook een erg goed tweede seizoen met twaalf doelpunten. De speler met de meeste minuten wordt hoogstwaarschijnlijk Tjeu Langeveld. Hij stond tot nog toe iedere wedstrijd in de basis en speelde 57 minuten meer dan Willem den Dekker. De andere spelers die ook minimaal 30 basisplaatsen hadden en daarmee dus een flink aandeel in het goede seizoen waren Niels Kornelis, Jordy Thomassen, Gavin Vlijter en Azzedine Dkidak. 

Eerdere resultaten 

De Treffers en Spakenburg speelden tot nog toe tien keer tegen elkaar. Beide ploegen hebben profijt van het thuisvoordeel. Op het eigen natuurgras op Sportpark Zuid werden drie van de vier rood-zwarte overwinningen behaald. Spakenburg won op hun kunstgrasveld vier van de vijf thuiswedstrijden. Beide ploegen wonnen één uitwedstrijd en slechts één keer werden de punten gedeeld.

Eerder dit seizoen was Spakenburg met 3-0 te sterk voor De Treffers. Op de Westmaat was Spakenburg de hele wedstrijd de baas op het veld. De drie topschutters van Spakenburg (Ahmed el Azzouti, Mukthar Suleiman en Floris van der Linden) maakten de goals.