Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Spakenburg

De Treffers speelt zaterdag op eigen veld tegen Spakenburg. Voor de club uit het vissersdorp wordt het de eerste wedstrijd na de winterstop. De Treffers heeft inmiddels al twee officiële wedstrijden in de benen. Na de overwinning op IJsselmeervogels volgde vorige week helaas een nederlaag tegen Kozakken Boys.  De Treffers en Spakenburg speelde tot dusverre vijf keer tegen elkaar. Drie keer wonnen de rood-zwarten en twee keer won Spakenburg. Hengelt De Treffers zaterdag weer drie punten binnen? Of vissen de rood-zwarten achter het net en gaan de punten mee naar Spakenburg? 

Nieuwe trainer

Eric Meijers begon het seizoen als trainer van Spakenburg, maar hij werd aan de kant gezet na tegenvallende resultaten. Chris de Graaf nam het stokje over en kreeg Jochem Twisker als mentor aan zijn zijde. In de eerste twee competitiewedstrijden onder leiding van de nieuwe trainers pakte Spakenburg meteen de volle buit. Desondanks staat Spakenburg nog steeds slechts drie punten boven nummer 17 ASWH en zullen er nog steeds sportieve zorgen zijn aan de boorden van het IJsselmeer. Dat aartsrivaal IJsselmeervogels 

Vince Gino Dekker opgeleefd 

Buitenspeler Vince Gino Dekker had een groot aandeel in de laatste twee overwinningen. Zowel tegen Noordwijk en Koninklijke HFC werd met 2-0 gewonnen en bij drie van de vier goals verzorgde Dekker het voorbereidende werk. Eerder dit seizoen werd hij door Meijers uit de selectie gezet, maar onder De Graaf is hij helemaal opgeleefd. Vorige week speelde Spakenburg een oefenwedstrijd tegen Quick Boys. Deze wedstrijd ging met 3-2 verloren, maar ook in deze wedstrijd leverde Dekker twee assists af. Met Floris van der Linden heeft Spakenburg de topscorer van de Tweede Divisie in de gelederen (elf goals) en dus is het duidelijk dat er er in aanvallend opzicht voldoende kwaliteit aanwezig is. 

Meest gepasseerde verdediging

De achilleshiel van Spakenburg is tot dusverre de verdediging. In dertien wedstrijden werden al 29 tegentreffers geïncasseerd. In uitwedstrijden staat de teller zelfs op negentien tegendoelpunten in zes wedstrijden. Voor volgend seizoen werden er inmiddels al vier nieuwe verdedigers vastgelegd en in de winterstop werd met Sanny Monteiro ook een extra verdediger gehaald van competitiegenoot Rijnsburgse Boys. Monteiro speelde mee in de laatste oefenwedstrijd tegen Quick Boys en ook in een oefenwedstrijd eerder tegen Kozakken Boys, die met 1-0 werd verloren. Op het eerste oog lijken de defensieve problemen dus nog niet van de baan. Of dit het geval is, weten we zaterdag rond 16:30 uur!