Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – SPAKENBURG

Dit weekend krijgt De Treffers bezoek van Spakenburg en daarmee staat de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop op het programma. De bezoekers staan op de negende plaats op de ranglijst met even veel punten (22) als de rood-zwarten die zesde staan. Om de winterse onderbreking in te gaan met een plek in het linkerrijtje dient waarschijnlijk een van de twee wedstrijden voor de winterstop te worden gewonnen door de ploeg van trainer Jan de Jonge. Zet De Treffers aanstaande zaterdag een mooie stap richting een goede klassering aan het einde van het bijzondere jubileumjaar 2019?

Kleine verschillen

Afgelopen week verloor De Treffers met 4-1 op bezoek bij Noordwijk en hierdoor verloren de rood-zwarten de aansluiting met de top in de Tweede Divisie. Momenteel zijn de rood-zwarten koploper van een groep subtoppers maar ligt de middenmoot ook op de loer. De onderlinge verschillen in de Tweede Divisie zijn dit seizoen gigantisch klein en met enkele overwinningen of nederlagen achter elkaar kan de stand op de ranglijst er dus heel anders uit zien. Wat voor de wedstrijd tegen Spakenburg in ieder geval vertrouwen zijn de goede resultaten in thuiswedstrijden. Er werden al veertien punten behaald in zeven wedstrijden en op Zuid werd al zes thuiswedstrijden op rij niet verloren. In deze zes wedstrijden kreeg De Treffers onder andere bezoek van de nummer 1,2 en 4 van de ranglijst en dus zal het gevoel aanwezig zijn dat in eigen huis tegen iedere ploeg een resultaat mogelijk moet zijn.

Einde van uitsyndroom?

Een ander gegeven dat meer in het voordeel van de rood-zwarten dan van de blauw-wit gestreepten spreekt is het feit dat Spakenburg buitenshuis ronduit belabberd presteert. Twee weken geleden won Spakenburg weliswaar met 2-1 op bezoek bij GVVV maar hiermee konden ‘de Blauwen’ voor het eerst in elf uitwedstrijden weer eens drie punten bijschrijven. Dat er bij de Spakenburgers zelfs sprake is van een uitsyndroom zou een conclusie kunnen zijn wanneer er wordt gekeken naar enkele uitslagen. Zo werd er dit seizoen met liefst 6-1 verloren bij HHC Hardenberg en met 5-0 bij Scheveningen. In totaal kreeg Spakenburg dit seizoen al twintig tegendoelpunten tegen in zeven uitwedstrijden en van alle competitiegenoten doet alleen ASWH het op dit vlak nog slechter. Of het uitsyndroom door de overwinning op GVVV ten einde is zal zaterdag moeten blijken.

Spakenburg komt eraan

Dat één uitoverwinning geen zoden aan de dijk zet is duidelijk. De laatste drie thuiswedstrijden werden echter ook gewonnen, van respectievelijk Quick Boys, Excelsior Maassluis en Katwijk, en daarmee is Spakenburg met vier overwinningen op rij met een flinke opmars bezig. Dit was ook wel nodig na een slechte start van de competitie met slechts drie punten na zes wedstrijden. Trainer John de Wolf kreeg het uiteindelijk toch op de rit maar hij stapte tussentijds in bij Feyenoord om hier als assistent aan de slag te gaan. Er werd naarstig gezocht naar een geschikte vervanger om de net ingezette goede serie voort te zetten en deze werd gevonden in de persoon van Eric Meijers. Met twee overwinningen in twee wedstrijden slaagt Meijers tot dusverre met verve voor zijn klus. Waarschijnlijk de belangrijkste persoon in de serie van vier overwinningen is aanvaller Vince Gino Dekker. Hij sloot tussentijds aan bij Spakenburg en bewees in zijn eerste optredens meteen zijn waarde. In vier wedstrijden kwam de linkspoot tot vier assists en één doelpunt.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Thom Winkel. Eerder dit seizoen stonden vier wedstrijden onder leiding van deze scheidsrechter en hierin deelde hij twaalf gele kaarten uit.

Wint De Treffers zijn laatste thuiswedstrijd van het 2019? Tot zaterdag!