Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

Voorbeschouwing De Treffers – Scheveningen

De Treffers sluit aanstaande woensdag de eerste seizoenshelft af. Scheveningen is de laatste ploeg waar De Treffers dit seizoen nog geen krachtmeting mee had. De Schollekoppen verzamelden 20 punten uit vijftien wedstrijden. Met vijf overwinningen, vijf remises en vijf nederlagen heeft Scheveningen de statistieken van een echte middenmoter. De dertiende plaats op de ranglijst van de ploeg van John Blok geeft een vertekend beeld, omdat de rest van de ploegen in de Tweede Divisie minimaal één wedstrijd meer heeft gespeeld. Behaalt De Treffers de zesde thuiszege van het seizoen?

Goede serie onderbroken

De Treffers en Scheveningen zagen afgelopen weekend allebei een goede serie onderbroken worden. De 0-2 nederlaag tegen Katwijk betekende de tweede thuisnederlaag en weer een keer puntenverlies na drie thuisoverwinningen op rij. Scheveningen kwam niet in actie door coronagevallen bij tegenstander GVVV. De ploeg van John Blok kon hierdoor niet de derde opeenvolgende overwinning bijschrijven, maar hebben tegen De Treffers wederom de kans om dit te doen. Twee overwinningen op rij werden behaald tegen Rijnsburgse Boys (0-2) en Jong Volendam (3-2). Hiervoor werd het gelijkgespeeld tegen Jong Volendam (2-2) en gewonnen van IJsselmeervogels (2-1). De amateurlandskampioen van 1996 steekt dus in prima vorm.

Icoon John Blok

Bij het behalen van de hoogste amateurtitel in de vorige eeuw was huidig trainer John Blok nog actief als middenvelder bij Scheveningen. Als 7-jarige begon hij in in 1974 de jeugd en in 48 jaren daarna is hij uitgegroeid tot een absoluut clubicoon die zijn gelijke niet kent in de (amateur)voetbalwereld. Door blessureleed was Blok genoodzaakt om te stoppen na het seizoen 1999-2000. Hierna ging hij verder als trainer en sinds de eeuwwisseling staat Blok al aan het roer, met uitzondering van drie seizoenen bij Quick Boys en een half jaar bij VVSB, bij Scheveningen. Onder zijn leiding promoveerde de ploeg dus naar de Topklasse en komen ze vanaf het seizoen 2018/2019 uit in de Tweede Divisie. Het eerste seizoen eindigde Scheveningen veertiende, maar was er wel een veilige marge van het dertien punten tot de nacompetitieplek. De laatste twee afgebroken seizoenen werd de vijftiende en zestiende plaats bezet, maar ondanks dat stond de positie van clubicoon Blok nooit ter discussie. Logisch gezien zijn statuur, maar desalniettemin een mooi gegeven!

Statistieken

Scheveningen scoorde op GVVV na het minste aantal doelpunten: 17. De topscorer is Michael de Niet met zes goals. Met 23 tegengoals heeft Scheveningen het minste aantal tegentreffers van het rechterrijtje van de competitie en dus staat het verdedigend prima. De Treffers en Scheveningen speelden tot dusverre vier keer tegen elkaar. Twee keer wonnen de rood-zwarten, één keer werden de punten gedeeld en één keer won Scheveningen.