Een wedstrijd, die geen winnaar verdiende

Het kan deze keer niet aan het veld gelegen hebben, want daaraan was vooraf veel aandacht besteed. Desondanks viel de midweekse competitiewedstrijd tussen De Treffers en SVV Scheveningen tegen. Duidelijk te zien was, dat hier twee ploegen aan het werk waren, die moeite hebben om te scoren. Uiteindelijk werd het op Sportpark Zuid een 1-1 gelijkspel en daarmee mochten beiden vrede hebben.

De wedstrijd begon met een fikse tegenvaller voor De Treffers. In de derde minuut kreeg Robin Janssen, die achterin geposteerd stond, de bal ongelukkig tegen de hand en dat betekende een strafschop voor de bezoekers. Oud-prof Lex Immers had er vanaf elf meter geen enkele moeite mee om dit cadeautje te verzilveren en dat betekende al direct 0-1. De roodzwarten leken daarna enige tijd de kluts kwijt. Scheveningen had het initiatief en de thuisclub had weinig in te brengen. En toch stond het na een kwartier alweer gelijk. Bij de tweede hoekschop, die de Groesbekers te nemen kregen stond Brian Campman bij de rebound op de goede plek om de bal hard in te koppen. Even later verraste Bryan Sirvania met een hakje bijna doelman Van der Maaten. Bijna en dus bleef het 1-1. Daarna gebeurde er vrij weinig ondanks een steeds duidelijker veldoverwicht voor De Treffers. Tot verrassende acties leidde dat niet. Te veel werd de bal door de Treffersspelers achterin heen en weer geschoven met een Scheveningen, dat enkel loerde op de counter. Pas kort voor rust waren er een paar kansjes voor de thuisclub. Jari de Jong wist maar net een voorzet van Gavin Vlijter te onderscheppen, voordat deze een prooi zou worden voor een inkomende Teije ten Den. Daarna was het Vlijter zelf, die hoog over schoot, nadat Jordy Thomassen de bal voor hem panklaar had gelegd. En in de 45e minuut was de kopbal van Ten Den uit een hoekschop te zacht om de doelman van Scheveningen te verontrusten.

Na de thee werd het er niet beter op. Beide partijen bleven schaken en toonden weinig lust om diep te gaan. In de 58eminuut had De Treffers desondanks op voorsprong kunnen, neen moeten komen, toen Jari de Jong de bal van zijn voet liet springen en daarmee Teije ten Den de gelegenheid bood om vrij voor doel de hoek uit te zoeken. Diens inzet ging helaas hoog over. Twee minuten later wuifde de overigens voortreffelijk leidende scheidsrechter Shukrula een handsbal binnen het strafschopgebied van Scheveningen weg, zodat ook daar geen resultaat uit te peuren viel. De wedstrijd kabbelde voort. Niels Kornelis moest nog een keer zijn kunnen tonen door een kopbal van Immers onder de lat uit te tikken. En de laatste tien minuten verlangde het thuispubliek erg naar het eindsignaal, omdat toen juist Scheveningen nog de beste papieren leek te hebben om het duel in zijn voordeel te beslissen. Maar het bleef bij 1-1 en dat was uiteindelijk terecht.