Samen met De Treffers
Samen met De Treffers

Nieuws

VOORBESCHOUWING DE TREFFERS – SCHEVENINGEN

In de vijfde speelronde van het seizoen wordt er aanstaande zaterdag aangetreden tegen Scheveningen. Door een 2-2 gelijkspel op bezoek bij GVVV afgelopen weekend behaalde De Treffers tot nog toe vier punten in even veel wedstrijden. Aanstaande zaterdag kunnen de rood-zwarten zorgen voor een betere seizoenstart dan in de voorgaande twee seizoenen waarin er vijf punten in vijf wedstrijden werden behaald. Om dit te bewerkstelligen moet er dus worden gewonnen van ‘de Schollekoppen.’ Zij speelden afgelopen weekend met 0-0 gelijk op bezoek bij Koninklijke HFC en behaalden daarmee hun eerste punt van de competitie.

Teleurstelling versus opluchting

Zowel De Treffers als Scheveningen konden afgelopen weekend dus een punt bijschrijven. De Treffers nam in de wedstrijd tegen GVVV tot tweemaal toe een voorsprong via Lowie van Zundert en Bryan Sirvania. Echter werd deze voorsprong ook even vaak tenietgedaan door de thuisploeg. Hierdoor zal bij de ploeg van Jan de Jonge lichte teleurstelling hebben overheerst. Scheveningen behaalde zoals gezegd het eerste punt en dit zal voor de manschappen van John Blok als een lichte bevrijding hebben gevoeld.  Door het gelijkspel verlieten ze de laatste plaats en wie weet kunnen ze hierop verder bouwen de komende weken.

Gebrek aan scorend vermogen

Om het gelijkspel daadwerkelijk een vervolg te kunnen geven is het cruciaal dat Scheveningen doelpunten gaat maken. Wanneer er namelijk gekeken wordt naar het aantal gescoorde en geïncasseerde doelpunten van de bewoners van sportpark Houtrust, vallen er twee dingen op. Om positief te beginnen doet Scheveningen het tot nog toe verdedigend prima. Ondanks de voorlaatste plaats werden er pas vijf doelpunten (evenveel als koploper IJsselmeervogels) weggegeven en slechts vier ploegen hebben een defensie die minder vaak is gepasseerd.  Waar de groen-witten overduidelijk tekortschieten en weinig punten mee scoren is het aantal doelpunten. In de ontmoetingen met Katwijk, HHC Hardenberg, ASWH en Koninklijke HFC werd er nog niet gescoord.

Opstartproblemen Scheveningen

De huidige opstartproblemen van Scheveningen dit seizoen komen niet uit de lucht vallen. Vorig seizoen waren de resultaten in de eerste periode namelijk ook allesbehalve vlekkeloos maar kwamen ‘de Schollekoppen’ later in het seizoen beter op stoom. De eerste twaalf wedstrijden leverden vorig seizoen negen punten op. In de tweede periode werden er vijftien punten bij elkaar gevoetbald en in de stand van de derde periode stond Scheveningen zelfs in het linkerrijtje. Negentien punten waren het resultaat van de laatste elf wedstrijden.  Een jaar eerder had Scheveningen het ook aan de goede resultaten in de tweede helft van het seizoen te danken dat het meedeed aan de play-offs voor promotie naar de Tweede Divisie. Scheveningen behaalde toen uit de eerste twaalf wedstrijden slechts twaalf punten. In de tweede en derde periode werd dit aantal ruimschoots verbeterd met respectievelijk 28 en 25 punten uit elf wedstrijden.

De scheidsrechter aanstaande zaterdag is Alex Bos. Dit seizoen leidde hij drie wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en hierin deelde hij negen gele en twee (directe) rode kaarten uit. Vorig seizoen stonden zeven wedstrijden in de Tweede Divisie onder leiding van Bos. In deze wedstrijden verschenen er in totaal tien gele en ook twee (directe) rode kaarten op het wedstrijdformulier.

Wint De Treffers zijn tweede thuiswedstrijd op rij? Tot zaterdag!