DE TREFFERS BOEKT TWEEDE THUISZEGE

Spannend. Het was vooral erg spannend. De Treffers kreeg Scheveningen op bezoek, de nummer laatst op de ranglijst met nog geen enkel doelpunt gescoord in deze competitie. Maar de roodzwarten bleken erg veel moeite te hebben met het bestrijden van deze tegenstander. Het duel werd uiteindelijk beslist door een doelpunt van Koen Maertzdorf: 1-0.

De eerste speldenprikken werden uitgedeeld door de badgasten, Scheveningen dus. De ploeg kreeg al direct in het begin vier hoekschoppen te nemen, maar ook toen al bleek het gebrek aan scorend vermogen bij de Scheveningers: men weet kansen niet of nauwelijks om te zetten in doelpunten. De eerste mogelijkheid voor De Treffers ontstond door een scherpe voorzet van Tjeu Langeveld. Dilivio Hoffman schoot over. Even later had diezelfde Hoffman pech, toen zijn schot uit een hoekschop van Boy van de Beek bij de tweede paal opnieuw tot corner werd verwerkt. Feitelijk had Lowie van Zundert de score moeten openen, toen laatste man Robert van Koesveld uitgleed. Lowie kwam vrij voor doel, maar stuitte op doelman Wesley Zonneveld. Op slag van rust kregen beide ploegen nog goede kansen. Een kopbal van de mee opgerukte Bryan Sirvania leek in het doel te verdwijnen, maar Koorndijk verleende zijn doelman assistentie op de doellijn. En Rowdy van der Putten miste op een haar na een messcherpe voorzet van Schwiebbe.

De tweede helft begon zoals de eerste. Met initiatief voor de mannen uit Scheveningen. De beste kans was echter opnieuw voor de thuisclub in de 60e minuut. Uit een ingooi van Misidjan legde Maertzdorf de bal breed op Dennis Janssen, die met een machtige uithaal de kruising trof. Ruim tien minuten later was het wel raak. Lowie van Zundert wurmde zich door de verdediging en zag het karwei overgenomen worden door Koen Maertzdorf, die met een pegel in de verre hoek doelman Zonneveld geslagen liet: 1-0. Tijd om de wedstrijd rustig uit te spelen, zou je denken. Maar uitgerekend de meest ervaren man, Cendrino Misidjan beging een domme overtreding door na te trappen, nadat hij de vrije trap al meegekregen had van de goed leidende scheidsrechter Bos. Een terechte rode kaart en De Treffers moest nog een kwartier spelen met een man minder. Daarbij was het alle hens aan dek. Scheveningen pompte steeds opnieuw de bal voor het doel van Niels Kornelis, maar de Treffersgoalie gaf deze middag geen krimp. Met een paar sterke reddingen zorgde hij ervoor, dat de punten in Groesbeek bleven. Trainer Jan de Jonge merkte na afloop terecht op, dat De Treffers tot dusver haar overwinningen heeft behaald in slechte wedstrijden. En als slechte wedstrijden steeds gewonnen worden, is er nog hoop op een hoge klassering!